БИВШИ ПРЕМИЈЕР ИЗРАЕЛА СВЕ ОБЕЛОДАНИО: „Зеленски се на почетку крио у бункеру, а Путин ми је рекао…“

BIVŠI PREMIJER IZRAELA SVE OBELODANIO: „Zelenski se na početku krio u bunkeru, a Putin mi je rekao…“

5 februara 2023

Nekadašnji premijer Izraela Naftali Benet izjavio je da se ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na početku specijalne vojne operacije krio u bunkeru, a da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin dao reč da ga neće ubiti.

„On mi je učinio dva velika ustupka“, govorio je Benet o poseti Moskvi 5. marta prošle godine.„Znao sam da je Zelenski u opasnosti i da se krije u bunkeru. Pitao sam Putina, ‘Da li planirate da ubijete Zelenskog?’, on je rekao da ga neće ubiti“, izjavio je Benet, prenosi „Tajms of Izrael“.

On je rekao da mu je predsednik Putin to potvrdio još jednom, te da je on to shvatio kao obećanje.

Benet je rekao da se sa Zelenskim čuo neposredno nakon tročasovnog razgovora sa Putinom, i da mu je rekao, „Upravo sam izašao sa razgovora sa Putinom, neće te ubiti“.

„On me je upitao, ‘Jesi li siguran’, odgovorio sam: ‘100 posto'“, izjavio je Benet i dodao da je dva sata kasnije ukrajinski predsednik slikao selfi u svojoj kancelariji i napisao da „nije uplašen“.

Kako tvrdi bivši izraelski premijer, Putin je u tom trenutku pristao da ne zahteva demilitarizaciju Ukrajine, dok je Zelenski rekao da njegova zemlja neće tražiti članstvo u NATO-u. Nekoliko meseci kasnije, Zelenski je promenio ploču i pozvao severnoatlantsku alijansu da primi Ukrajinu u svoje članstvo.

Benet je takođe naveo da ga je ukrajinski predsednik zamolio da se obrati ruskom rukovodstvu nakon početka specijalne operacije, s njegove strane je to bila „molba za pomoć“.

„Zelenski me je pozvao i zamolio da kontaktiram Putina. Imam sve evidentirano… Bilo mu je veoma teško. Ne zaboravite, u tom trenutku je bio siguran da su mu dani odbrojani, da nameravaju da ga ubiju“, rekao je bivši šef vlade.

Benet dodaje da je sve svoje akcije „u potpunosti koordinirao“ sa liderima SAD, Velike Britanije, Nemačke i Francuske.

(RT Balkan)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Čivutin sorošoid bivši premijer Izraela zvani Naftalin Bena imao hrabrosti da cara Putina u oči pita da li ima nameru nekoga da ubije. Pa je Putinu u lice hrabro skresao da je Putin Ubica koji ubija kao od šale - dok trepneš. ………………..Čuješ, ovaj Bena Jevrejin kaže da je koordinator „SAD, Velike Britanije, Nemačke i Francuske“, znači NATO. I on je kao ganster mangup pitao Putina: „Ej, kolega, imaš li nameru da ubiješ ovog našeg prijatelja Zelenskog“? Bruka Jevrejska, ofirao da iza Jevrejina predsednika Ukrajine stoje još mnogo Jevreja na visokom mestu u Izraelu, Americi, Velikoj Britaniji, Francuskoj….. Neoprezno sa njegove strane, moraće sada da vadi fleku pa da zamoli Dejana Lučića da nam on objasni da ovaj Bena nije Jevrejin - nikako, on je Hazar.

  2. persida says:

    A zasto se ovaj prdonja iz naftalina toliko trudi da sacuva Zelenskog??? Da mu nije brat od tetke? Cova je narcisoidni kreten, umislio da je vanzemaljac, koordinator svih desavanja na planeti. Sta bismo bez Jevreja da nam objasne sta i kako da radimo, propali bismo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *