BIVŠI PUKOVNIK JNA KOJI JE SRUŠIO F-117: Malezijski avion je namerno srušen

BIVŠI PUKOVNIK JNA KOJI JE SRUŠIO F-117: Malezijski avion je namerno srušen

19 jula 2014

zoltan-dani2Zoltan Dani, bivši pukovnik Vojske Jugoslavije koji je oborio nevidljivi F 117, siguran je da je malezijski putnički avion namerno srušen.

 „Nemoguće je da vojnik koji je ispalio raketu nije znao da je u pitanju putnički, civilni avion. Civilni avioni koji lete na visinama od 10.000 metara, kakav je bio malezijski putnički avion, imaju daleko veću refleksnu površinu na radaru od vojnog“, kaže Zoltan Dani za Jutarnji list.
On navodi da je suprotno od toga moguće jedino ako je osoba koja je ispalila raketu bila potpuna neznalica.
„Čak i da je mislio da je u pitanju „leteća tvrđava“, avion B-2 ili B-52, opet nije mogao pogrešiti jer ti avioni nemaju SR kod kao civilni“, objašnajva Deni.
Ovaj bivši pukovnik Vojske Jugoslavije kaže i da je vojnik koji je ispalio raketu, da je shvatio da ona leti prema civilnom putničkom avionu, mogao uništiti raketu pre nego što je udarila u avion.
„Da, mogao je aktivirati šifru za samouništenje rakete i tragedije ne bi bilo“, kaže Deni.
Na pitanje da li je pilot malezijskog aviona mogao da vidi raketu, odgovara:
„Mogao je videti, ali ništa nije mogao učiniti. Civilni avioni nemaju mogućnost da „pobegnu“ raketi. Nažalost, pilot je, ako je uočio raketu, imao svega nekoliko sekundi do trenutka kada će ga raketa pogoditi“, kaže Zoltan Dani.

KOMENTARI2 komentara

  1. CZPNN says:

    Gkeano kroz "voje naočale" ima vojska interes, da se nad Ukrainom zatvori vazdušni prostor, za to mje bolo to djelo i učinjeno, da ce uticalo na druge letove i zemlje koje korste taj vazdušni prostor.

  2. STOJAN says:

    SLA\EM SE SA PUKOVNIKOM I TO JE ISTINA \IVA.JEDNOSTAVNO,,,TRA\I SE POVOD YA 3, SVJETKI RAT,SAMO NEMA PRINCIPA...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *