БИВШИ САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Кијев води земљу у катастрофу, чекају нас сузе, крв и зној

БИВШИ САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Кијев води земљу у катастрофу, чекају нас сузе, крв и зној

14 октобра 2023

Кијевски режим не жели да каже народу праву истину да неће бити никаквог повратка границама из 1991. године, каже Алексеј Арестович.

Бивши саветник украјинског председника Владимира Зеленског, Алексеј Арестович каже да тренутно украјинско руководство води земљу у катастрофу. Оно је, како оцењује, недовољно компетентно, те наставља да се држи погрешне политике.„Од њих не треба чекати адекватних одлука, које одговарају ситуацији“, додаје Арестович.

Такође, истиче да кијевски режим не жели да каже народу праву истину да неће бити никаквог повратка границама из 1991. године, и да „Крима неће бити у скорије време“, јер ће бити само „одбрана, крв, зној и сузе“.

Као излаз из ситуације, он наводи изборе, у којима види шансу за обнову и један политички заокрет, који би узимао у обзир тренутну ситуацију.

Као неке од битних грешака, бивши саветник Зеленског, који је, иначе, од недавно и на потерници Русије, наводи корупцију, погоршање односа са суседима, бесмислено гомилање снага код Бахмута, када би, како каже, пажњу требало фокусирати на продор јужног фронта, али и неке друге разлоге.

Претходно, Арестович је напустио позицију саветника Зеленског у јануару ове године након што је сугерисао да су ракету, која је погодила једну стамбену зграду у граду Дњепар 14. јануара, можда оборили украјински ПВО системи. Касније се извинио и повукао своје речи, али је ипак био смењен.

Такође, неретко је излазио у јавност са изјавама да сумња у „загарантовану победу“ Украјине.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u