Бивши шеф британске авијације: Ако нас Путин нападне, немамо никакве шансе да се одбранимо

Bivši šef britanske avijacije: Ako nas Putin napadne, nemamo nikakve šanse da se odbranimo

20 februara 2015

krim-ukrajina-ruska-vojska-foto-rojters-1393917845-455497Ukoliko Vladimir Putin želi da zaista napadne Veliku Britaniju, neće poslati samo dva bombardera, rekao je penzionisani pilot Kraljevske avijacije

Naša zemlja ne može da se odbrani od vojne pretnje koju predstavlja Rusija, tvrdi nekadašnji komandant ratne avijacije Velike Britanije.

Ser Majkl Džejms Grajdon, tvrdi da Velika Britanija ne bi mogla nikako da se odupre eventualnim napadima Rusije iz prostog razloga jer je odbrana Velike Britanije slaba.

„Jednostavno smo u milosti Rusije“, rekao je Grajdon.

Njegova izjava dolazi dan nakon serije incidenata tokom kojih su borbeni avioni iz Rusije u poslednjih nekoliko meseci više puta ušli u vazdušni prostor Velike Britanije.

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron je izjavio nakon ovih incidenata kako ovome ne bi trebalo pridavati veliku pažnju.

„Mi imamo brze borbene avione, jaku odbranu, sposobne pilote koji mogu da odbrane Veliku Britaniju“, rekao je Kameron.

Međutim, Grajdon kaže da sumnja da bi Velika Britanija mogla da se odbrani od napada i rata protiv Rusije.

„Ovo su provokacije koje dolaze od Rusije, jer oni proveravaju našu vazdušnu odbranu. Ukoliko Vladimir Putin želi da zaista napadne Veliku Britaniju, neće poslati samo dva bombardera, već mnogo više i sasvim sigurno bi uništili naš sistem odbrane“, rekao je penzionisani pilot Kraljevske avijacije.

POREĐENJE BORBENE AVIJACIJE:

RUSIJA

Ukupno: 3.429

Lovci: 769

Helikopteri: 1.120

VELIKA BRITANIJA

Ukupno: 939

Lovci: 89

Helikopteri: 402

KOMENTARI2 komentara

  1. Zapadnjak says:

    Paaa ako im je još do rata neka se udruže sa Njemačkom,Francuskom,Italijom,Bugarskom,Rumunijom,naravno amerikom,Španijom,Brazilom,poljskom,Austrijom,Švedskom,itd.pa neka malo opet pobombarduju Srbiju,ona nema ni jedan avion a ima par Gazela,biće im lako,onako sportski,britanski fer-play,jebo im pas mater.

  2. Steva says:

    Ne bojte se fasisti,koga je Rusija dosad napala,nemojte da cackate tamo gdje ne treba.A sto se tice "provokacija" i povrede zracnog prostora,to lazete kao i obicno,samo da bi nekoga lazno optuzili.Znaju Rusi sigurno sta rade,oni vam samo daju do znanja da je medjunarodni zracni prostor i njihov,koliko i vas i da niste sami.Sve drugo je propaganda.Glavni ste bili,kad je bombardovana Srbija,upravo ja onaj vas predsednik Toni Bler,ratni zlocinac,koga ste i vi sami proglasili zlocincem,najvise se angazovao,da se bombardovanje izvrsi.Na najvecu zalost srpskog naroda,taj isti zlocinac,koji je naredio bombardovanje,danas je savetnik izdajnicke vlade,tog istog naroda.Jel moglo biti veceg ponizenja za narod Srbije od ovoga,onaj ko nas je ubijao bombama, nas,nasu decu,rusio u Srbiji infrastrukturu,da savetuje "nasu" vladu.Nrode Srbije,probudi se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *