БИВШИ ШЕФ ЦИА: Сирија за САД к’о Чернобил за Украјину!

BIVŠI ŠEF CIA: Sirija za SAD k’o Černobil za Ukrajinu!

23 septembra 2015

ciaSAD – Dejvid Petreus, bivši šef CIA, govoreći pred Komitetom oružanih sila u Senatu SAD-a, rekao je da se haos u Siriji pretvara u „geopolitički Černobil“.

„Poput nuklearne katastrofe, negativne posledice krize u Siriji će biti višedecenijske.“ – kaže Petreus.

On je takođe istakao da nije potrebno uvek da se SAD mešaju u sve krize, ali da je u Siriji to potrebno.

„Za međunarodni mir i stabilnost nije potrebno i niko ne očekuje od SAD-a da se meša u sva krizna pitanja, ali pitanje Sirije zahteva ulogu Sjedinjenih Američkih Država.“ – rekao je bivši šef CIA.

Podsećamo, Petreus je u poslednje vreme davao kontraverzne izjave, pa je tako rekao da je, iako SAD ne sarađuje sa AlKaidom, potrebno uspostaviti saradnju sa modernim krilom ove terorističke organizacije u cilju borbe protiv sirijskog predsednika Bašara el-Asada.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. mija says:

    Upotreba černobiljske katastrofe u bilo kakve političke svrhe je bestidna manipulacija. Utoliko pre što, koliko znam, ni do danas nije do kraja rasvetljen njen uzrok, a poslednje što sam čuo bilo je da se radilo o diverziji. S druge strane, šta to SAD zadržava u Siriji ako je ona za njih katastrofa? Nije to njihov dom u kom ih je iznenada zadesila nevolja, nego dom nekih drugih ljudi koji ini već godinama sistematski razraju. Put pod noge, pa kući preko okeana ili radite šta hoćete, samo nemojte da plačete nad sudbinom koja vas je tako dobrodušne i nedužne zadesila.

  2. darko says:

    SOTONO AMERICKA MESAJU SE I DRUGI PA CEMO VIDETI KAKO CETE PROCI GORE NEGO U VIJETNAMU S 500 000 MRTVIH AMERICKIH VOJNIKA PA AKO MOZETE IZVOLITE

  3. miroslav says:

    Covek je jevrejin.Kraci nos,duze usi.Ameri su placena vojna sila Izraela.Briga nekog crnca za Siriju:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *