БИВШИ ШЕФ ЦИА У СТРАХУ: Плашим се да ће Трамп победити!

BIVŠI ŠEF CIA U STRAHU: Plašim se da će Tramp pobediti!

27 februara 2016

565943_majk-hejden_f-620x330General Majkl Hejden, bivši direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA), kritikovao je potencijalnog američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa istakavši da bi njegov izbor predstavljao „opasnost po državu“.

„Donald Tramp ima veliku podršku republikanskog biračkog tela, i to je činjenica. Ali pazite, taj čovek je opasan. On je konstantno besan, vrišti sa govornice, preti…i što je najgore, oni koji ga podržavaju su podjednako besni. Iskreno, ako taj čovek pobedi, bio bih prestravljen“, rekao je Hejden za „BBC“.

Bivši šef CIA podsetio je na rasističku retoriku milijardera.

„Njegova priča o podizanju zida, iseljavanju 12 miliona Meksikanaca ‘silovatelja i dilera’ je zaprepašćujuća. On je radikalan. Amerika je društvo dobrodošlice. Mi umemo da asimilujemo migrante u svoje društvo. Pa, pobogu, mi smo društvo koje su izgradili imigranti“, ističe general.
Islamska država nije problem SAD-a

On je dodao i da borba protiv Islamske države nije američka obaveza i odgovornost.

„Možda će ovo što ću reći zvučati politički nekorektno. Islamska država nije naš problem. To je problem zemalja i naroda sa Bliskog istoka. I reći ću vam još nešto. Rat koji tamo bukti je zbog islama. Amerika može da pripomogne, ali ne i da rešava“, kaže Hejden.

On dodaje da je jedina stvar u kojoj podržava Trampa jeste stav o „zaštiti američke demokratije“.

„Ni ja ne bih ukinuo ‘specijalne tehnike ispitivanja’ (u prevodu: mučenje zatvorenika). Štaviše, podržavam i likvidaciju pretećih subjekata koji bi mogli da ugroze našu demokratiju. To je jedina stvar u kojoj je slažem sa Trampom“, izjavio je bivši šef CIA u intervjuu za britanski „BBC“.

(Vesti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Sta americki kravar moze drugo da bude osim lopov i ubica. To je genetika olosa koji se razbezao iz Evrope.

  2. ??? says:

    Šta li general misl o sebi kada se pogleda u ogledalo.Napraviti Is, napraviti haos sa izvozom demokratije, i da posle svega, ameri sa tim nemaju veze, SRAMNO. Kako taj dođe do generala???

  3. zIKO says:

    Kad bi znali sta ste sve radili svi mrtvi bi vam se osvetili...,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *