BIVŠI TERORISTA OVK-a: Rat je bio samo za komandante koji su postali milioneri

BIVŠI TERORISTA OVK-a: Rat je bio samo za komandante koji su postali milioneri

5 aprila 2014

ovk-terorista-420x234Ideali o kojima su pričali političari su ga inspirisali da uzme oružje u ruke. Behxhet Hashiju nije razmišljao kada su mu dva brata donela automatsku pušku. Gaši je bivši terorista OVK-a koji nakon završetka rata ne dobija nikakvu podršku „države“.

Vojnička oprema mu je bila previše uska. Behxhet je imao samo osamnaest godina. Bio je odlučan da pokaže braći da se sa njim može meriti i na frontu. To je bilo u leto 1998. godine u brdovitom selu nedaleko od Mališeva.

Borbom terorističe OVK došlo je do „oslobađanja“ Kosova, ali Behxhet nije ni sanjao da će i u miru imati skoro mnogo veće izazove. Gaši je bivši vojnik terorističe OVK-a koji nakon završetka rata ne dobija nikakvu podršku „države“.

Gaši je izgubio poverenje u nadređene i navodi da se veliki broj komandanata obogatio od rata. “Rat je bio samo za komandante koji su postali milioneri„, kaže Gaši, dok mu se u očima vidi bes prema trenutnim političkim klasama u vlasti, koji konstantno tvrde da su im vrednosti rata u programima partija.

Nemački službenik na Kosovu za Špigl kaže:

„Do velikih kriminalaca je ionako nemoguće doći, jer to ometaju tradicionalne klanske i strukture nekadašnje OVK , iz koje dolaze i mnogi policajci. Oni ne žele da izdaju stare saborce i bivše komandante, koji su se obogatili trgovinom drogom. Kriminalne mreže štiti zid ćutanja, kroz koji evropski policajci ne mogu da prodru.“

(Magacin.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *