БИВШИ ТРАМПОВ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: „Он је попут Хитлера“

BIVŠI TRAMPOV MINISTAR ODBRANE: „On je poput Hitlera“

7 juna 2020

U VAŠINGTONU je održan najmasoniji i najmirniji protest povodom „policijskog ubistva“ crnca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Okupilo 12-15 hiljada ljudi iako su organizatori priželjkivali – milion.Saobraćaj je bio blokiran na nekoliko blokova zgrada od Bele kuće.

Glavne parole – i na plakatima i na majicama – bile su:„Životi crnaca su važni“, „Nema pravde – nema mira“ i „Pravda za Džordža Flojda“. Ali, bilo je novih i originalnih natpisa, poput „Dirigent istine“.

Viđen je i portret Karla Marksa.

Okupljenima je preko megafona sugerisano: „Recite njegovo ime!“. A iz hiljada grla se orilo: „Džordž Flojd“.

Usledila je komanda: „Kleknite!“. I, svi su složno pali na kolena.

Donald Tramp je 20 sati ranije ocenio da gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bouzer ne postupa dobro prema pripadnicima Nacionalne garde i pripretio joj da će „druga grupa muškaraca i žena“ biti dovedena u glavni grad Sjedinjenih Država.

Bouzer je nazvala sramotom rasterivanje nenaoružanih demonstranata ispred Bele kuće.

Uključivanju vojske u gušenje nemira protive se se i guverner države Njujork Endrju Kuomo i guverner Oregona Kejt Braun.

Tome se protivi i šef Pentagona Mark Esper koji je već naredio da se jedinice dovedene na periferiju Vašingtona vrate u svoje baze.

Grešku koju su demokrate od njega očekivale, Tramp je, inače, napravio 1. juna.

Da bi mogao da se fotografiše sa Biblijom u rukama pored zapaljene crkve Svetog Džona, naredio je da se park Lafajet očisti od demonstranata. Policija je za to koristila i šok-bombe. I, odmah se našao pod lavinom optužbi da mu ništa nije sveto i da želi da uzurpira vlast i postane autoritarni vođa.

„Američki pokret protiv liberalizma možda je počeo 1. juna 2020. godine. Zapamtite ovaj datum. Možda je to početak američkog eksperimenta“, rekao je general Džon Alen, bivši komandant američkih snaga u Avganistanu.

Alen je bio na visokim položajima u vreme vlasti Baraka Obame.

Tramp je kritikovao i njegov bivši ministar odbrane Džejms Matis, ocenivši da se upustio u „militarizaciju odgovora na proteste“. Dodao je i da je Tramp „prvi predsednik SAD koji pokušava da podeli Amerikance“.

Još ga je po tome uporedio sa Hitlerom!

KOMENTARIJedan komentar

  1. uddu says:

    Gde samo nalazite ovoliko Trampovih neprijatelja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *