БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК ОТКРИО: Минирање Северних токова надгледао Кристофер Смит из амбасаде САД у Кијеву

BIVŠI UKRAJINSKI POSLANIK OTKRIO: Miniranje Severnih tokova nadgledao Kristofer Smit iz ambasade SAD u Kijevu

14 maja 2024

BIVŠI poslanik ukrajinske Vrhovne rade Andrej Derkač otkrio je u intervjuu beloruskoj novinskoj agenciji BelTA ko je i kako organizovao i izveo diverziju na baltičkim gasovodima Severni tok-1 i Severni tok-2.

Naglasio je da ima saznanja da su u „ekipi za diverziju“ bili državljani Ukrajine: Andrej Burgomistrenko, Roman Červinski, Sergej Kuznjecov, Oleg Varava, Ruslan Rudenko i Marina Sitalo.Prema njegovim rečima, obuku su u Žitomirskoj oblasti Ukrajine i u Rumuniji. Još konkretnije: u kamenolomu Sokolovski u Žitomirskoj oblasti (dubina 110 metara) i pored baze NATO Mangalija u Rumuniji.

„Trenirali su na Južnom toku, iznajmivši veliku jahtu. Zatim su bili prevezeni u Poljsku. Grupu je tu čekala ripremljena je manja jahta Andromeda“.

Derkač je dodatno naveo da su svi članovi grupe dobili rumunske pasoše, a da je celu operaciju nadgledao službenik ambasade SAD u Kijevu Kristofer Smit.

Ukrajinski koordinator terorističkog podrivanja Severnih tokova bio je komandant jedne od jedinica snaga za specijalne operacije pukovnik Roman Červinski.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Diverzija Sjevernog toka je tehnički vrlo zahtjevna operacija i mogu je izvesti samo vrhunski opremljeni i obučeni profesionalci a takve imaju samo vrhunski razvijene i bogate države,a što Ukrajina nije!

  2. hrvacki Svinjar- evac says:

    ma 100% verujem ovim ukro-ustašama...

  3. Gagi says:

    Da li je neko mogao da poveruje da je to nadgledanje izvrsio neko drugi. Valjda je poznato i zna se, ko pravi haos u svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *