БИВШИ ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРА ЦИА ТВРДИ: „Запад зна да ће Вучић дати Косово за ЕУ!“

BIVŠI ZAMENIK DIREKTORA CIA TVRDI: „Zapad zna da će Vučić dati Kosovo za EU!“

5 novembra 2016

54a12f36-f758-4c77-b5ec-140f5c338451-steven-meyer-690x480

Bivši zamenik direktora CIA za Balkan Stiven Mejer izjavio je za NIN da Srbija ne mora da bira između Istoka i Zapada kad može da izabere oba i da bi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić možda trebalo ponovo da razmotri da li je članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU) mudar put, jer je ta organizacija u ozbiljnim problemima.

Pre dve godine, podsetio je on, savetovao sam srpskoj vladi da ne potpisuje Briselski sporazum, jer sam smatrao da tim putem može samo da izgubi.

”To se dešava. EU i Hašim Tači znaju da Vučić toliko jako želi da bude deo EU da će za taj cilj žrtvovati Kosovo”, rekao je Mejer, koji smatra da je možda vreme da se predahne od briselskog dijaloga sa Prištinom čak iako bi to značilo pauzu u pregovorima sa EU.

”Vučić je veoma pametan, mudar i posvećen. Može biti dobar ako se oslobodi straha od EU, Amerikanaca i Rusa”, rekao je Mejer.

Majer ističe i da EU ne uživa u saznanju da Srbija ne želi da uvede sankcije Rusiji, a Vučić je u pravu kada kaže da to nije u interesu Srbije, koja ima veoma važne veze sa Rusijom.

(Fonet)

KOMENTARI3 komentara

  1. jovo says:

    vucic je dao ali nece dati putin kosovo i -312-000-000 srba

  2. Ivan Grozni says:

    Normalno da zna sta je Vucic spreman da uradi. Oni su radili njegov profil jos kad je bio Seseljev kadet. Na njemu su radili od odlaska Seselja u Hag. Sve sto je Vucic postigao u politici moze da zahvali BND i CIJi. On to zna i zato se tako i ponasa. Pred Scotom on drhti kao zaba pred zmijom. Merkele samo sto joj gace ne pere.Sve drugo je spreman da izvrsi. Eto takvi su nam lideri.

  3. tolstoj says:

    Prica se da Vucko sa svojim Musli Siposima unosi ugalj Baba Mrkeli kad niko ne vidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *