БИВШИ ЗВАНИЧНИК СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА: Украјину чека неизбежни пораз

BIVŠI ZVANIČNIK STEJT DEPARTMENTA: Ukrajinu čeka neizbežni poraz

7 decembra 2022

KIJEV se suočava sa neizbežnim porazom u sukobu koji će se završiti diplomatskim rešenjem u interesu Rusije, napisao je u članku objavljenom u American Conservative Piter van Buren.

Ovaj publicista i bivši zvaničnik američkog Stejt departmana, u kojem je proveo 24 godine, dodatno je ukazao:„Kao i u slučaju sa Avganistanom 1980. godine, izgleda da su SAD spremne da se bore do poslednjeg čoveka (Ukrajinca), obezbeđujući Kijevu dovoljno oružja da izbegne poraz, pre nego što se suoče sa neizbežnim krajem sukoba u vidu pregovora koji će za Vašington biti još jedna sramota“.

Van Buren je uveren da će se svaki pokušaj Kijeva da promeni tok ruske specijalne operacije završiti neizbežnim porazom, bez obzira na količinu isporučenog naoružanja.

Dodao je da antiruske sankcije nikada nisu imale za cilj obuzdavanje Moskve, već su služile za „obradu“ američkog društva.

Van Buren je autor dve knjige, a analizom držanja američkih medija povodom Ukrajine – došao je do zaključka da plasiraju laži u nizu, šokantne brojke bez dokaza i video snimke bez konteksta. I da pred kamere izvode izbeglice koje „recituju naučeni tekst“.

Naglasio je: „Američki mediji su toliko zaglibljeni u demagogiju oružanog sukoba da njihovi čitaoci i gledaoci stiču utisak da je Ukrajina već nekoliko puta pobedila Rusiju“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. Beli Orao says:

  Interesantno ama baš sve države lažu svoj narod neke više neke manje ali sve !

  • milorad5 says:

   to je sasvim normalno i oduvek se radi,nije sva istina ni za pokazivaje a narod i ne interesuje mnogo toga,jer da ih interesuje NE BI MOGLI TAKO LAKO DA IH LAŽU:)

 2. Čmarčestr Junajted says:

  ...ali umešaće se junački NATO, katolička alijansa ne može da izda demokratiju i ljudska prava, borbu protiv diktatorskih režima, a oni vole da vrše inkvizicije nad ženama i da love i spaljuju baba roge, da idu da spasu Isusov grob i pljačkaju usput zlato, oni vole da crnce stave u lance i da ih pretvore u robove a žene siluju, oni vole da su i vakcinoidi i da se bore protiv besmrtnih i najsmrtonodnijih mogućih sojeva sa smrtnosti od 148% dok ljudi umiru od njihovih "znanstvenih dostignuća i otkrića", a oni su sleteli i na Mesecu '64.a i u kameno doba pre toga su isto sleteli i na Mars, oni vole ješu isusa i mir i vole zakopavati decu na tajna groblja i vole da budu čuvari i egzekutori konc logora normalno u ime hrišćanstva,mira,isusa i ljudskosti...dakle ti hrabri isusovsko-ćifutski narodi papističke veroispovesti sada treba da se opet dokaže i ne izdaju demokratiju i ljudska prava i ne pokleknu pred Rusima opet jer će se smrzavati, gladovati, i uopšte živeti veoma bedni na šta nisu navikli nikako😂😂😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *