Благо Вучићу са оваквим „непријатељима“

Blago Vučiću sa ovakvim „neprijateljima“

12 jula 2015

Vesna Veizovi 3232Piše: Vesna Veizović

Mi se često koristimo biblijskim citatom : Ko tebe kamenom, ti njega hlebom. Oko same te jedne rečenice vodile su se čitave rasprave. Da li zaista treba okrenuti drugi obraz neprijatelju da te još jednom lupi i još ga i nahraniti. Većina, na žalost ne zna da rastumači metaforu i sve prihvata doslovno, odatle i potiču rasprave o temi koja i nije tema. No, ovde obraz zasigurno nije tema, jer onaj o kome se govori toga nema. Ali zato ima puno pokradenog hleba koji deli onima koji su nas šamarali godinama.

Napad u Potočarima

Ceo svet već zna da je srpski premijer danas gađan kamenjem. Da li u glavu, ili je kamen samo prošao pokraj glave ne znamo. Za sada jedino zasigurno što znamo jeste da mu dobačeni kamen nije slomio naočare, već da je to učinio radnik obezbeđenja dok je pokušavao da ga zaštiti od razjarene rulje. (1)

Dok je polagao vence na spomenik naduvanim žrtvama navodnog genocida, besna rulja je pojavljivanje srpskog premijera prvo ispratila zvižducima, a zatim ga napala kamenicama. Vučić je odmah evakuisan a istraga je započeta, uz brojna izvinjenja bosanskih političara.

Društvene mreže i svet bruje o napadu koji je glavna i jedina tema. Priče idu od toga koliko je Bosna i Hercegovina neozbiljna država do sažaljenja Srba prema svom omraženom premijeru, što je verovatno jedan od ciljeva ovog fingiranog napada.

Bezbednost

Postavlja se jedna očigledna komparacija o bezbednosti stranih političara koji gostuju u našoj zemlji, zapravo ne samo političara već i potpunih marginalaca oko kojih postoji i najmanja sumnja da bi mogli biti izloženi napadu, i naših političara u svetu i susednim državama. To poređenje u ovoj priči i jeste jedno od vrlo bitnih faktora koji ukazuju na veliku verovatnoću da je ceo napad skuvan upravo u Vučićevoj kuhinji.

Naime, premijer je danima pre odlaska u Srebrenicu trubio o potencijalnim napadima na sebe.Njegova privatna obaveštajna agencija BIA maltene svakodnevno je medije snadbelava informacijama čak i o mogućem atentatu dizući pri tom tenzije i nagađanja van granica razuma (2).

List Informer, poznat kao Vučićevo lično glasilo samo dan pre napada je do detalja opisao napad koji se sprema na premijera. Učešće porodice žrtava, uvrede koje će iznositi, organizatore i gađanje jajima (4).

Premijer ostao čvrst pred odlukom da ode i sagne glavu i saučestvuje u jednom globalnom propagandom ratu nad srbskim narodom.

Javnosti je odlično poznato da je uz Vučića čitava vojska telohranitelja, čak i u banalnim svakodnevnim situacijama. Teško da može čak i golub bez odobrenja da proleti, što naravno nije neuobičajeno imajući u vidu činjenicu da zna kakvu pošast ostavlja iza sebe i da paranoja sa kojom leže i budi se nije bezrazložna. Ipak, na priloženim snimcima se jasno vidi da je vojska telohranitelja prilično razuđena i da je zakazala (3). Zašto i kako je moguće da na ovakav visoko rizičan skup premijer odlazi tako nepripremljen? Zašto , ukoliko su već posedovali  detaljne podatke, službe nisu reagovale? Možda baš zato da bi se ceo ovaj slučaj i odigrao.

Vučićevi Muslimani

Pre samih poslednjih izbora, dok je Srbija grcala u ekonomskoj krizi, ali je Vučićev bolesni ego toliko narastao da je bio spreman na sve ne bi li se ustavnim, ali nelegitimnim putem dočepao mesta premijera, postavljalo se pitanje – čime ćemo platiti izbore?!

Ispostavilo se da je Raška oblast zaista žrtvovana, a uz nju, vrlo supilnim metodama u rukama plaćenika je cela Srbija (5). U ovom trenutku, da bi grupa Srba stigla u Rašku oblast prvo će morati da prekočiti sve Vučićeve policijske zasede koje u „slobodnoj i suverenoj“ republici Srbiji ne dozvoljavaju većem broju Srba da stupi na tlo Raške oblasti.(6) Međutim iste te policije, koja Srbima već u Kraljevu pravi rampu, nema kada Zukorlić pravi privatnu vojnu paradu sa privatnom vojskom. Takođe, nema je ni kada pojedini političari koji učestvuju u radu ove izdajničke vlade šuruju sa džihadistima i opremaju njihove već javne kampove.

U istoj toj Raškoj za decu muslimana o državnom trošku štampaju se knjige na „bošnjačkom“ jeziku, u školama je „bošnjački“ zvanični jezik, a u sudovima sporovi traju i godinama jer do skora nije bilo prevodioca sa srpskom na „bošnjački“ jezik.

Raška oblast već izvesno vreme funkcioniše kao posebna teritorija, sem što se finansira iz budžeta Srbije. Ipak, sve to prolazi nekako tiho i nevidivo… Ko li im je sve to obezbedio?

Sa druge strane imamo Vojvodinu, gde je na stotine hektara srpskih plodnih oranica takoreći poklonjeno Arapima. A da je još šire ruke kada su muslimani u pitanju, Vučić je pokazao i u Beogradu. Prihvatom muslimaskih azilanata, gradnje Beograda na vodi, ukidanjem sankcija za zemlje arapskog sveta i besplatnim školovanjem prve etape ISIS kadra, o našem trošku naravno.

Ipak, i pored izvinjenja, poklonjenja nad žrtvama koje i „same posećuju svoje grobove kad odu na glasanje“, kako glasi jedan realan vic, odbijanja ruske pomoći u vidu veta, muslimani su rešili da popljuju po njegovoj „žrtvi“, koju mi „nerazumni“ i dalje ne shvatamo i baš po scenariju Informera (4) napadnu srpskog premijera.

A mi ćemo onda valjda kao prave guske da se sažalimo i pohvalimo i njega i kako je dostojanstveno sve to podneo zbog nas, ali i srpske službe koje čine našu državu većom državom od Bosne i Hercegovine…

Zaboravljajući pod tom njegovom „žrtvom“ da su muslimani obmanama i lažima u kojima i on sam učestvuje dobili šta su hteli – Srbe kao genocid i bolesno ubilački narod, a sebe kao jadne i napaćene žrtve. Jer napad na njega biće zaboravljen nakon nekoliko dana a možda i pre, dok će o nama u udžbenicima iz istorije u celom svetu deca čitati kao o najgorim ubicama i silovateljima.

ISIS i lažni pokušaj atentata

Prema pisanju svetskih medija leglo džihadista i najveća baza za obuke vehabija nalazi se upravo u Bosni i Hercegovini. Ne treba previše predstavljati pripadnike ovih radikalnih islamista i na šta su sve spremni da bi položili žrtvu za Alaha. Od masovnih ubistava do masovnih samoubistava gde žrtvuju i sopstvene porodice radi nekog svog cilja. (7)

U takvoj zemlji, punoj ubica i kerova rata, na premijera jedne u njihovim očima neprijateljske zemlje, pokušaj atentata izvršavaju kamenčićima?! Ponižavajuće i smešno za „žrtvu“ koja svoje protivnike likvidira i zbog porodičnih razmirica. (8)

Da je Vučić iole neposlušan Zapadu i da ga muslimani smatraju za neprijatelja, ovaj jalovi „pokušaj atentata“ kako već mediji nazivaju napad, ne bi bio sa srećnim krajem, za premijera.

Repriza

Doduše ovo nije prvi put da Vučića napadaju lažni neprijatelji. Početkom godine, nakon što je prolio tonu lažnih suza na Kosmetu, pri povratku u Srbiju „Šiptari“, koji kada pomisle da su se isključile kamere progovore srpskim jezikom, su takođe izvršili napad na premijera. Taman u trenutku kada je Vučić Šiptarima dao još jedan vid državnosti, i kada je snimatelj uključio kameru, kolonu vozila je napala grupica u pokušaju da smaknu premijera tako što su mu šutirali auto.(9)

Šta reći, sem blago Vučiću sa takvim neprijateljima. A mi, valjda ne treba da zaboravimo zašto je „istraumirani“ premijer uopšte boravio na takvom mestu, ali ni iskorišćenu priliku da krivicu za sopstvenu predstavu okrivi Srbe, namerno ne navodeći o kojim se to navijačima radi:

„Kada smo izlazili iz fabrike akumulatora, odjednom je grupa navijača nekog fudbalskog kluba iz Srbije počela da viče pogrde. Nakon što smo položili cveće, čulo se ‘Alahu ekber, ubij Vučića’ i krenuli su razni predmeti. Nisam hteo da se sklanjam. Moje obezbeđenje se hrabno, junački držalo. Ko nije bio tamo, ne zna kako je bilo. Sa svih strana smo bili napadnuti“, rekao je Vučić.(10)

———————————————————————————————

1. http://www.blic.rs/Vesti/Politika/574638/NOVI-SNIMAK-Trenutak-u-kom-su-Vucicu-oborene-naocare-u-incidentu-u-Potocarima

2.http://www.kurir.rs/vesti/politika/bia-savetuje-vucicu-da-ne-ide-u-srebrenicu-torcida-sprema-akciju-protiv-premijera-clanak-1852613

3.http://www.vaseljenska.com/video/snimak-napada-na-vucica-sa-nekoliko-metara-video/

4.http://www.pravda.rs/2015/07/10/bia-provalila-pakleni-plan-ekstremista-evo-kako-spremaju-napad-na-vucica-u-srebrenici/

5.http://www.vaseljenska.com/misljenja/republikom-sandzak-ce-platiti-izbore/

6.http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:516065-Nista-od-skupa-u-Novom-pazaru-cetnicima-rampa-kod-Kraljeva

7.http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/bih-najjaca-dzihadisticka-baza-u-evropi/

8.http://www.vaseljenska.com/misljenja/stvara-li-srpski-premijer-kaznene-odrede/

9.http://www.vaseljenska.com/misljenja/ne-sutiraj-mi-auto/

10.http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1974653/%D0%92%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%9B%3A+%D0%A0%D1%83%D0%BA%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%88%D1%9A%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0.html

(Vaseljenska)

KOMENTARI5 komentara

 1. Sale says:

  Majmunska posla...

 2. Za Srbiju says:

  Bravo Vesna! Pravo u metu.

 3. Rade says:

  Ma jedi govna

 4. teletabis says:

  Sve je ovo predstava za narod, da ne upotrebim tešku reč reći ću naivan narod. Ako pogledamo sled događaja vezanih za ovaj napad on izgleda ovako: Prvo su nasera Orića uhapsili po nekoj navodnoj međunarodnoj poternici izdate od strane Srbije a Kirbi odmah reče: nema to veze, Vučić ide u Srebrenicu Drugo, pistili ga da otputuje u BiH, jer srpsko Tužilaštvo po pitanju zločina dotičnog nije uradilo ama baš ništa, a nama pao kamen brige u potok jer: šta bi mi sa njime radili? Treće: rezolucija o Srebrenici, naših prijatelja Engleza prsla ko dulek u SB jer Rusija viknu NJET i napravi veliki belaj Vučiću pred dolazak Merkelove u Beograd Četvrto, stupa na scenu plan B, Vučić u Srebrenicu odlazi hrabar ko Miloš Obilić na Kosovo i taktički i dostojanstveno se povukao odatle iako su oko njega letele kamenice, kuršumi, čakije čak i flašice vode i sokova (da se malo osveži) i najzad heroj stiže u Beograd i odmah pred svim televizijama izjavi: sve su započeli navijači iz Srbije (cilj postignut - krivi Srbi) Peto, ima da o ovome trubimo nadugačko, Feketić omanuo ali Srebrenica je prava stvar za marketing. A setimo se samo Vučićevih izjava, kad god je trebalo stati u odbranu Srbije, kao: "imam pouzdane podatke da je pet mladića u kafeu "Panda" u Peći ubijeno od strane srpskih agenata", zatim izjava "Trepču ne damo" ili kad je napadnut KFOR vezano za granični prelaz Jarinje "ove incidente čine oni Srbi koji joj ne žele dobro" i da ne nabrajam sve njegove pobede u cilju uništenja Srbije. Ah da, njegovi zapadni prijatelji se sa njime samo sprdaju, a kod mene u selu kažu: samo budala ne vidi kad se sa njime sprdaju. Valjda bolje nismo ni zaslužili kad nas ovakvi jašu.

 5. Milan says:

  Vesna je napravila dobru analizu i vrlo je verovatno da je ovo režirao sam Vučić, ranija dešavanja i uporedna metoda ukazuju baš na Vučićev "modus operandi".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *