БЛАМАЖА СЛОВЕНАЧКЕ ВОЈСКЕ: Покрали им муницију са паркинга хотела

BLAMAŽA SLOVENAČKE VOJSKE: Pokrali im municiju sa parkinga hotela

19 oktobra 2018

SLOVENAČKA vojska doživela je veliku sramotu nakon što je njihovim pripadnicima ukradena velika količina municije iz kamiona kog su vojnici ostavili na – parkingu.

Sve je krenulo naopako nakon što su vojnici dobili zadatak da kamion pun municije prebace do aerodroma u Lejpcigu. Odatle je oprema trebala da bude prebačena u Mali gde se nalaze pripadnici slovenačke vojske. Vojnici su iz Ljubljane krenuli u utorak 2. oktobra i u Leipcig su stigli poslepodne.

Let za Mali bio je na rasporedu sledećeg dana pa su vojnici odlučili da prespavaju u hotelu kraj aerodroma. Ispred hotela su parkirali kamion i povremeno su ga obilazili kako bi se uverili da je sve u redu.

– Tokom obilaska oko 3.10 sati jedan vojnik je otkrio da je cerada prerezana i da nedostaje 2000 komada municije – kazao je Simon Korez, predstavnik za medije slovenačke vojske, piše portal Žurnal 24.

Istraga će utvrditi ko je odredio da se spava u hotelu, vojnici, ili je takva bila naredba, no sigurno je da je ovaj teret trebao da bude negde na sigurnom. Nestalo je 1000 komada municije kalibra 5.56 milimetara i 1000 zrna od devet milimetara.

(vecernji.hr)

KOMENTARI2 komentara

  1. Hruscov says:

    Eno na kosovu naoruzavaju vojsku sa Slovenackom municijom, besplatnom.

  2. Dani says:

    kekeci-kepeci nikada nisu bili prava vojska,a kako bi i bili kad su od nastanka sluzili kao konjusari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *