Блер у Београду (кафа без шећера)

Bler u Beogradu (kafa bez šećera)

1 marta 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

Eto, Zorana Mihajlović je lepo objasnila da Toni Bler nije održao nikakvo predavanje ministrima i onom mučenom čuvaru
Beograda na vodi u zimskom periodu Siniši Malom, već je to jednostavno bio razgovor uz kafu, i da što je najvažnije- to Srbiju nije koštalo ni dinara!

Verovatno je na nekoj pumpi usput kupio 100 grama, pa su pili njegovu, a raduje i to što kafenisanje s njim nije o trošku poreskih obveznika, već samo onih na čijim spomenicima kao godina smrti stoji 1999. Negde od marta do juna. I svi potonji na Kosovu i Metohiji- sveži, neslegnuti, stari- preorani…

I, naravno, ničega tu nije bilo tajnog- čovek inače ima običaj da ulazi i izlazi kroz kuhinju, to čini i kod kuće, a neretko i kroz ona vratanca za mačku.

Skroman i drag čovek, uđe i izađe na mala vrata, ostavljajući za sobom blatnjavi trag ilovače…

Šalu na stranu, Srbija nije ni nebeska niti zemaljska već tužna i ponižena, a takva ne može ni dole ni gore, već tu gde jeste- u vazduhu, kao neoprane podrane gaće ostavljene na štapu k’o bela zastava…

Neka me razapne ona Srbija kojoj ne pripadam (prva, il’ druga, ne znam kako nas više dele i razvrstavaju), ali u kući pokojnika za dželata nema mesta!

To je ta famozna crvena linija nacionalnih interesa, za nas daleka i nedostižna, a crvena upravo od krvi koju taj isti Bler ima na rukama! Do lakata! Srpske, albanske, iračke, libijske…

Bez razlike čija je, jednako je crvena, jednako su on i njemu slični jada učinili čovečanstvub da ne postoji dovoljno valjan razlog ne prezreti ih!

Kafa se vazda ispijala sa prijateljima, a ako su nam ovo danas prijatelji- Srbiji veći neprijatelj od sebe ne treba!!!

Vi ste mu, gospodo, sećate li se, te iste ’99. sudili i presuđivali na nekim patetičnim i zamišljeni suđenjima?!

Jel to u međuvremenu „odrobijao“ svoje u vašoj virtuelnoj apsani, ili ste naknadno uvažili kakve argumente odbrane u koje onomad, u nacionalnom zanosu i histeriji, niste imali uvida?!

Jeste li mu uz kafu i ratluk, kroz smeh, tiho i udvorički, provukli da je zapravo uhapšen kao ratni zločinac (vaša kvalifikacija, sećate se) i da ima pravo na jedan poziv, advokata i obezbeđenje do aerodroma kad mu dosadi tamnovati?!

Jeste li na posletku okrenuli šoljice da vam gleda?!

Znate li šta je video: gomilu budala, hrpu otirača, tužne udvorice koje mu dosađuju dok u miru pokušava da popije kafu, sećajući se starih dobrih vremena kada ste pljuvali u nebo verujući da ćete pogoditi neki od bombardera, ili barem zaprljati „šoferku“ pilotu…

Kažu da samo budala nikada ne menja mišljenje, što je, verujem, apsolutno tačno. Jednako kao i to da samo budale prečesto menjanju mišljenje…

Lepo je i pohvalno što vi o Bleru jeste, ali verujte, on o vama nije!

Za njega ste isti oni Srbi o kojima je govorio: „ Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob! To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva“!

Za njega ste bili još samo jedna dobro plaćena tezga! Zbog vas je Srbija samo podrana svadbarska šatra pod koju je svaka fukara dobrodošla da predstavi svoj talenat u vašoj adaptaciji šoua „Tvoje lice zvuči poznato“!

Njegovo zvuči isuviše, to niste smeli zaboraviti pre nego što ste domaćinski pristavili vodu za kafu…

(Dvaujedan.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Ranko-Banja Luka says:

    Brate mili, sve si rekao onako kako jeste.. ,,..su čim ćete izać' pred Miloša i pred druge srpske vitezove, koji žive doklen sunca grije?.."

  2. Jasna says:

    Odličan tekst,ali šta sada vrijede sve priče,ko je htio da vidi vidio je i prije izbora ko su ova dva bijednika Vučić i Nikolić,ljudske ništarije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *