БЛЕР У ПРИШТИНИ: НАТО интервенција била исправна ствар – Курти захвалан за ослобођење од „српских освајача“

BLER U PRIŠTINI: NATO intervencija bila ispravna stvar – Kurti zahvalan za oslobođenje od „srpskih osvajača“

11 juna 2024

Nekadašnji premijer Velike Britanije Toni Bler istakao je da je „Nato intervencija pre 25 godina bila ispravna stvar“ i da „stoji uz građane Kosova“, prenosi Reporteri. On se sreo odvojeno i sa Vjosom Osmani i sa Aljbinom Kurtijem.

„To što sam ovde budi duboke emocije. Čestitam narodu Kosova na hrabrosti i nepokolebljivoj rešenosti da to iskoristi za oslobođenje zemlje. Tada sam bio ubeđen da je to ispravna stvar, a danas sa uverenjem stojim uz narod Kosova“, rekao je Bler na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom “Kosova” Vjosom Osmani.Bler je dodao da očekuje da će Kosovo u budućnosti postati deo Evropske unije.

„Ovde se dešava mnogo pozitivnih stvari koje su dobre za ceo svet. Jedva čekam dan kada će Kosovo zauzeti svoje mesto u evropskoj porodici. Uskoro ću se obratiti poslanicima Skupštine, ali još jednom želim da izrazim solidarnost sa narodom Kosova“, rekao je Bler.

Kurti zahvalan

Premijer Kosova Aljbin Kurti zahvalio je danas bivšem britanskom premijeru Toniju Bleru na „nepokolebljivoj podršci“ i „doprinosu oslobođenju Kosova od srpskih osvajača“.

Kurti je na sastanku sa Blerom u Prištini rekao da će narod Kosova „pamtiti i biti zauvek zahvalan“ bivšem britanskom premijeru na posvećenosti pravdi i miru za građane Kosova.

„Narod Kosova će pamtiti važnu ulogu i nepokolebljivu podršku Tonija Blera tokom rata na Kosovu, koji je doveo do oslobođenja zemlje od srpskih osvajača, i podršku u etapama izgradnje države“, naveo je Kurti a preneo njegov kabinet.

Ocenio je da su „vođstvo i odlučnost“ britanskog premijera u vreme rata na Kosovu 1999. godine, bili „presudni u prikupljanju međunarodne podrške i obezbeđivanju da pravda i mir prevladaju“.

(Pravda / Kosovo Onlajn / Beta)

KOMENTARI11 komentara

 1. Pepi says:

  Opet ovaj Vuckov savetnik...

 2. michael pan says:

  Bleru keru jos lajes. Uskoro neces moci jer te niko nece ni zasto zarezivati.

 3. Pravda says:

  Broje vam se poslednji dani, to da dozivim pa nek bude sta biti ne more.

 4. zajko says:

  Trebao je i Vucic da prisustvuje sa svojom klapom

 5. milorad5 says:

  opet ovaj zubati clown,izgleda da je zreo za gangrenu zuba...

 6. Teks says:

  Oooo, Vladimire, stisni dugme...

 7. Dejan says:

  Zlotvori belosvetski,doci I Vama ctni petak,ubice USA NATO

 8. Paja says:

  Veliki prijatelj AVa, gde si sad da te posavetuje ???

 9. Darko says:

  I hitlerovi potomci smatraju da je on uradio pravu stvar. Ništa čudno, kad je zločinac priznao krivicu. Nije bitno, ničija nije gorjela do zore pa neće ni njegova.

 10. Zeka says:

  Eufemizmi su klasična kameleonska igra svih tirana. Među njima je i Bler, britanska zver. Nije to bila "intervencija NATO" (kako su je čak i u Srbiji dosovski nato-puleni nazivali), nego oružana agresija NATO na SR Jugoslaviju tj. Srbiju. Bio je to akt divljaštva bez odobrenja Saveta bezbednosti UN i mimo međunarodnog prava, mimo svih civilizacijskih normi i pravila. Divljaci ostaju divljaci, bez obzira na markirana odela i salonski ugled političkih neandertalaca. Nema pravde dok je Bler u životu. Vreme je da ga, kao i Pavelića, sustigne pravedna ruka još neopevanog junaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *