БЛИНКЕН: САД чувају суверенитет Украјине од руске агресије

BLINKEN: SAD čuvaju suverenitet Ukrajine od ruske agresije

7 avgusta 2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da su SAD zainteresovane za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine od “ruske agresije koja traje“.Blinkenovu izjavu nakon sastanka državnog sekretara sa ministrom inostranih poslova Ukrajine Dmitrijem Kulebom i šefom Kancelarije (administracije) predsednika Ukrajine Andrejem Jermakom, koji borave u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, navodi pres služba američke vlade.

„Državni sekretar i njegove ukrajinske kolege takođe su razgovarali o mogućnostima produbljivanja saradnje između Ukrajine i SAD tokom planirane posete predsednika Vladimira Zelenskog u Vašingtonu 30. avgusta“, saopštio je Stejt department.

Oksana Markarova, ambasadorka Ukrajine u SAD, pojasnila je da, posle sastanaka održanih 5. i 6. avgusta, strane „ulaze u kućni deo“ priprema za sastanak predsednika.

„Prema rečima ministra (Kuleba – prim. red.), sada ćemo imati tri nedelje„ ‘’tihe diplomatije“, kada ćemo zajedno sa našim američkim partnerima raditi na sprovođenju dogovorenih konkretnih planova za sastanak lidera Ukrajine i SAD. Ulazimo u kućni deo radi pripreme posete broj jedan”, napisala je Markarova na svojoj stranici na društvenoj mreži.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Komsija says:

    Ukrajina pod zastitom NATO pakta je suverena koliko je bila suverena Austrija nakon nemackog anslusa 1938. godine.

  2. Beli Orao says:

    SAD čuvari SUVERENITETA !!! Ukrajinci samo ako ste glupi po vjerujte u ovu bajku , nek vam samo Avganistan bude pouka , ne morate ići dalje Bliski istok , Afrika , Južna Amerika , Balkan ! Priupitajte Njemce pa koji je iskren reći će vam stvarnu situaciju u Njemačkoj , da dalje ne idem !

  3. Pravda says:

    tako ste cuvali avganistan od talibana pa vas isprasise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *