БЛИСКИ ИСТОК ЋЕ ТЕК ДА ГОРИ!?

BLISKI ISTOK ĆE TEK DA GORI!?

29 novembra 2020

Ruski senator Aleksej Puškov smatra da Iran, nakon ubistva njegovog naučnika iz sfere nuklearne fizike, neće dati povoda za početak rata, „kako to njegovi neprijatelji očekuju“.

Senator smatra da odgovor Irana na ovaj događaj neće biti demonstrativan.„Teheran je zainteresovan za povratak SAD sporazumu o nuklearnom programu Irana. Jasno je da je ubistvo imalo za cilj skok napetosti i neuspeh takvog scenarija. Iran neće dati povod za ovaj rat: upravo to čekaju njegovi neprijatelji“, napisao je Puškov na tviteru.

Juče je objavljeno da je ubijen nuklearni fizičar Mohsena Fahrizade.

Podsetimo, nešto ranije „Njujork tajms“ je, pozivajući se na bivše i sadašnje američke zvaničnike, objavio da se predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp 12. novembra konsultovao sa svojim savetnicima o mogućnosti „preduzimanja mera“ protiv glavnog iranskog nuklearnog objekta u narednim nedeljama.

KOMENTARI7 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Ma to je samo "provokacija".... Rusi ce da "mudro" cute i trpe. Tako mora i Iran. A Izrael i Amerika neka ubijaju, bombarduju, uvode sankcije. Sve samp provokacija.

  • persida says:

   Brine me sto nema Slobodanke, ne bih volela da cujem da je bolesna.

 2. persida says:

  Mogu oni da budu fini koliko hoce, ali ce na kraju biti bombardovani jer je Izrael vec odlucio. Iranci su kao i Rusi, borice se tek kad ima azdaja udje u krevet.

 3. milorad3 says:

  A? pa persido šta mogu da urade iranci kad još uvek nemaju dovoljno atomskih bombi?Izrael je 4 ili 5 nuklearna sila po veličini arsenala.Iako iran možda već sad ima dovoljno da preore izrael to i njima sleduje a neće ništa da im ostane za amerrikance.Niko normalan neće počiniti samoubistvo iz čista mira a vreme radi za iran i zato panika sa druge strane.Osim toga iran je opasna militaristička islamska TEOKRATIJA, u kojoj ne bi bilo mesta za život NIJEDNOM nemuslimanu ako bi oni gospodarili,nije mi uopšte drago da vidim šta se tamo dešava i zašta se iran sprema u ne tako dalekoj budućnosti.Ako neko bude spalio b.istok to će biti iranci ali za to će pre svega biti odgovorni SUNITI i jevreji podjednako jer su im isto tako, oni zajedno, zapretili holokaustom i pokušali da ga izvedu nad šiitima.Akcija i Reakcija persida:)ali sada je jasno da tamo niko nema izglednu budućnost i to uskoro, a pogotovo u svetlu svega ovoga što se već predugo dešava u tom regionu. Stvari će se uskoro izbistriti u oblacima nuklearnog dima.Ubiti visokog funkcionera države makar to bila i tekoratska diktatura od države je JAKO pogrešan i opasan potez pogotovo kada je to očigledan akt OSVETE i UVREDE i pogotovo tamo gde je to i uradjeno.Izazivanje fanatika je uvek mač sa dve oštrice ali postavlja se i pitanje KO je ubio tog čoveka ima tu mnogo više u igri nego što na prvi pogled može da se vidi ali kako god da okreneš nijedna država tamo nije ništa bolja od trećeg rajha, to su sve vojne satrapije uključujući i izrael i to garantuje mnogo eksplozivnu situaciju:)Ako su rešili da se poubijaju to niko ne može da spreči a meni baš tako izgleda.

 4. petrovgrad says:

  To da će Izrael pokoriti Iran, ili da će Iran pokoriti Izraje nema nikakve šanse. To može samo biti rat do istrebljenja. Jedino trajno rešenje za mir, jeste da se Jevreji u narednih 25-30 godina presele na Madagaskar ili Novi Zelend i prestaće svi sukobi.

  • doktrina soka says:

   Zidovi se vec pakuju,dosije Mojsije,vec su kupili nekretnine na Balkanu,tj. migranti se vracaju u Afganistan i Siriju,BI je vec podeljen i tamo rata atomskog nece biti.

 5. Beli Orao says:

  Prije će da se presele za Ameriku tih 7 miliona ili koliko već , pa jude u americi već prave preko američkih vlasti i policije a i vojske mjeto za sebe a uštrb crnaca . Pobiće obojene i zauzeće njihove teritorije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *