БЛИЖИ СЕ КРАЈ – ЕУ пуца на Пољској!

BLIŽI SE KRAJ – EU puca na Poljskoj!

6 januara 2016

symbolbild-zum-rechtsruck-in-polen-und-der-zunehmenden-aufhebung-freiheitlich-demokratischer-grundre-618x330Poljska i njena desničarska vladajuća stranka koja ima apsolutunu većinu u parlamentu, mogle bi se pokazati kao test za EU, piše slovenački dnevnik „Delo“.

Varšava je odbila da primi izbeglice po sistemu kvota koje je dogovorila Unija, a kako ističe „Delo“, sada će postati jasno da li EU ima mehanizam za kontrolu svojih članica ili se našla u „ozbiljnoj porodičnoj krizi.“

Poljska, čija je nova evroskeptična vlada odbila da primi izbeglice po sistemu kvota, primorala je lidere EU da krenu u bitku koju je trebalo da pokrenu kada je Viktor Orban došao na vlast u Mađarskoj, navodi list, kako prenosi novinska agencija STA.

„Ta borba neće biti laka, biće definitivno zahtevna, između ostalog i zbog toga što će postaviti kurs za buduće rešavanje takvih problema unutar EU,“ ocenjuje slovenački dnevnik.

Sve veći broj građana EU, i to ne samo iz bivših zemalja Sovjetskog Saveza, ne gleda više na EU kao na oličenje principa „svi za jednog, jedan za sve,“ dodaje list uz ocenu da će način na koji EU bude rešavala „poljsku krizu“ odrediti i ponašanje Unije u slučaju dolaska ekstremnih desničarskih euroskeptika na vlast u Austriji i Francuskoj.

KOMENTARI



6 komentara

 1. mArKaN says:

  Izlazite Poljaci iz te vukojebeni što pre!!!

 2. maxa says:

  poljaci bili i ostali djubrad. a treba im natrpati migranata da vri...

 3. pravdaa says:

  Njemačka je opljačkala zemlje proširenja danas svaka pod sovjecka država koja je ušla u EU je četiri do deset puta zaduženija nego pre, pogledajte Rumune kada se jednog dana osveste jebaće im nanu i EU i Njemačkoj.

 4. Zapadnjak says:

  Nemačkoj ne valjaju izgleda ljudi iz regiona bivše SFRJ,najteže do posla u Nemačkoj dolaze Srbi,Hrvati već lakše ali samo određene kategorije (zdravstveni radnici,elektro i mašinski inženjeri,kompjuterski programeri,stručnjaci za oružje i crnu metalurgiju),pa kad je tako,eto im pola miliona,milion ili dva Arapa pa neka im grade džamije i neka im stvaraju uslove za polagano preuzimanje vlasti,Poljskoj svakako treba jedan ozbiljan konglomerat Arapa,Poljaci oduvek pucaju na ruske resurse,pod maskom osvete,ali kakve osvete i za čega?Bilanca međusobnih sukoba između ta dva naroda uvek je na strani Poljaka,jer,niko nije toliko klao Ruse kao Poljaci,čak ni Nemci,pa kad nećete u kolo sa Rusima,neka vam Enđi pošalje milion Arapa i šlus.

 5. M says:

  Kako ce tek EUropa puknuti na Italiji !!!

 6. Gordan says:

  EU uvodi vize, i uklanjaće iz zone EU one trenutne članice EU koje neċe da svoju spoljnu politiku usaglase sa spoljnom politikom EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *