BLOKADA FILOZOFSKOG FAKULTETA: Profesor fotografisao studente

BLOKADA FILOZOFSKOG FAKULTETA: Profesor fotografisao studente

23 oktobra 2014

filozofski 556545656Studenti Filozofskog fakulteta, koji je već 15 dana u blokadi, tvrde da su se danas, na vrlo čudan način, našli na meti profesora Vasilija Gvozdenovića, prodekana za finansije.

Profesor se, kažu akademci, oko 13 sati pojavio sa fotoaparatom u rukama i redom počeo da ih fotografiše.

Osim manjih koškanja, ozbiljnijeg incidenta nije bilo.

Do problema sa profesorom došlo je, pričaju studenti, oko 13 sati danas, kada se uprava fakulteta spremala da održi sednicu nastavničkog veća.

– Uprava je htela da održi sednicu baš u amfiteatru, pa nas je optužila da zbog naše blokade fakulteta i barikada koje smo postavili ne može da dođe do amfiteatra. Te “barikade” su u stvari jedan transparent i stolice ispred stepeništa na kojima sede studenti. Pored toga postoji slobodan prolaz da se dođe do amfiteatra, kao i liftovi koje je uprava kasnije sama isključila – pričaju studenti za “Blic”.

Videvši da studenti neće da pomere “barikade”, odnosno transparent i stolice, uprava je pozvala privatno obezbeđenje, ali osim manjih koškanja, ozbiljnijeg incidenta nije bilo. Bar dok se, kažu studenti, nije pojavio profesor Gvozdenović.

– Prišao nam je, držeći u rukama veliki fotoaparat. Išao je od jednog do drugog studenta i fotografisao. Jedan student je stavio ruku na blic, na šta je profesor burno odreagovao i počeo da viče “prestanite da me pipate”. Niko ga nije ni dodirnuo, a on je ubrzo otišao – kažu na Filozofskom.

Profesora Gvozdenovića nismo zatekli na fakultetu oko 15 sati, a na fiksni telefon u njegovom kabinetu niko se nije javljao. Podsetimo, studenti drže fakultet u blokadi otkako je Uprava donela takvu odluku da sa 48 bodova mogu na budžet u narednu godinu studija, ali da preostalih 12 bodova koje prenesu moraju da plate. Jedan bod košta 2.000 dinara.

Studenti se bune i što na četvrtoj godini, koja z

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *