БЛОКИРАНО ПРОШИРЕЊЕ ЕУ!?

BLOKIRANO PROŠIRENJE EU!?

7 decembra 2020

Zaključci ministra EU o proširenju na zemlje Zapadnog Balkana blokirani su i malo je verovatno da će biti usvojeni kako je planirano na sutrašnjem sastanku Saveta EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Iz Saveta EU kažu da je ostalo još nekoliko sati za eventualni dogovor, a EU ministri opštih poslova na agendi sutrašnjeg sastanka pitanje proširenja stavili su pod tačkom ”svi ostali poslovi”.Istovremeno, najavljeno je da se pitanje proširenja neće naći ni na agendi sastanka lidera EU 27 koji na samit u Brisel dolaze 10. i 11. decembra.

„Nije nemoguće da se pitanje proširenja ne pokrene, ali agenda je već prepuna“, ocenjuju u Briselu.

Iz nemačkog predsedavanja Savetom EU kažu da su frustrirani zbog nemogućnosti napretka po pitanju pregovaračkog okvira za Severnu Makedoniju koji je, bar trenutno, blokirao proces usvajnja zaključaka o svim zemljama iz procesa prooširenja.

„Učinili smo sve što je bilo moguće da bi došlo do kompromisa, ali do ovoga trenutka to je nemoguće uraditi. Nezadovoljni smo činjenicom da Bugarska blokira pristupne pregovore zbog bilateralih istorijskih pitanja koja ne pripadaju kontekstu proširenja“, navodi visoki EU diplomata.

On navodi da je zbog blokade pregovaračkog okvira za Severnu Makedoniju, blokirana i Albanija.

„Cela stvar je blokirana, i to je zaista nepovoljno“, zaključuju u Briselu.

U Briselu napominju da se pregovori nastavljaju, ali da nema puno optimizma oko pozitivnog ishoda do kraja godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Archelay says:

    Racunali su da Makedonija je forme radi i prihvatice harakiri kako bi udovoljila zelje bivsih fasista u sluzbi evrospog cinizma.

  2. Rista says:

    EU je klasična fašističko nacistička genocidna kolonijalna sila i blokiranje pristupa EU je starije od EU. Nastalo je još u 14. Veku a nadgrađeno pre oko 120 godina. Od nacističke Španije i portugalije do nacističkih država Severne Evrope gotovo sve države su bivše i sadašnje kolinijalne države koje ubijaju po svetu već skoro par iljada godina. Malo se zgrabe i međusobno ali ubrzo se opet udruže a to im daje snagu daleko iznad snage ostalih plemenskih neudruženih država Sveta kao što su Rusija, Kina, Indija i slični slepci. A častio sam ih izrazom "slepci" zato što su zaostali 2000 godina i nemaju pojma šta znači SAVEZ! Izuzetak koji je EU napravila je bilo KAO primanje svih država BIVŠEG varšavskog pakta a to je ujedno bio i poseban vid stvaranja kolonija na brzinu i udaljavanja od matice Rusije. Te su države danas porobljene i u njima vladaju marionete kao što su Borisov, Orban i slični tipovi iz Češke, poljske i ostalih istočno evropskih kolonija. Da bi na brzinu rasturili i Balkan, a ne zapadni balkan kako oni lažu, primili su Sloveniju i Hrvatsku. Slovenija je beznačjna država i preživljava dobrim delom kroz pljačku Srbije, kao i uvek, a prijem Hrvatske je nagrada genocidnoj skupini Hrvata i Hrvatska nema veći značaj od Slovenije. Sve Istono Evropske države su na putu uništenja od Zapadne evrope i tu ništa neće promeniti članstvo u EU. To su Slovenske države i radi se na njihovom raseljavanju i uništavanju. Nije samo Vučić marioneta, nego su to svi tzv precednici novosklepanih država nekadašnje Jugoslavije i nekadašnjeg Varšavskog pakta. Samo je sve to prekriveno debelim čaršavima made in nacističke države zapadne evrope. Proces uništenja svih tih novo EU slepo ponosnoih država slepaca je vidljiv već danas, iako nije očigledan slepcima. Sve novo primljene države EU su na putu uništenja zajedno sa neprimljenim državama. A to znači da nema nikakvih blokiranja prijema, jer ni one države iz Varšavskog pakta nisu primljene, nego okupirane ali još uvek je rano da to shvate i zato u tim državama "vladaju" pišljive lutke na koncu. Sve i jedna skoca i konopca. Danas su to sve zadnje avlije Zapadno evropskih država gde se treniraju nacističke vojske Zapada, grade novi,moćni mostovi i drumovi kako bi preko njih moglo da se kreće moćno i teško oružje Zapada na putu ka Istoku, otvara se sve više vojnih baza a vojskama Zapada se priključuju i ponacizovane vojske istočno evropskih država. Tu spada i Slovenija i Hrvatska kao i neprimljene države bivšše SFRJ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *