„БЛУМБЕРГ“: У Украјини све већи фрустрација, очај и умор

„BLUMBERG“: U Ukrajini sve veći frustracija, očaj i umor

28 novembra 2023

Frustracija, očaj i umor rastu među ukrajinskim stanovništvom zbog neuspešne kontraofanzive i nedostatka izgleda za brzi završetak sukoba, prenosi „Blumberg“, koji je razgovarao sa građanima Ukrajine.

„Ukrajinu obuzima osećaj beživotnosti. Duže noći i kraći dani se poklapaju sa rastućom frustracijom zbog neuspele kontraofanzive i rastućih tenzija između vlade i vojnog rukovodstva“, piše američki list.Kako se navodi, Ukrajinci misle da će se sukob najverovatnije nastaviti još dugo. Svesni su i pukotina u ukrajinskom društvu i da opada rejting predsednika Vladimira Zelenskog.

„Osećam očaj. U poređenju sa prošlom godinom, sada je teže – ovom ratu nema kraja. Ponekad jednostavno prestanem da verujem da će se ikada završiti“, citira Blumberg reči Natalije Kobjuk, medicinske sestre iz Kijeva, čiji muž je na frontu već 22 meseca.

Već se naslućuje kolebanje među članicama NATO u vezi sa finansiranjem Kijevu, piše „Blumberg“.

Drugi sagovornik agencije, 52-godišnji dizajner iz Lavova Sergej Petrovski, primetio je da su očekivanja od kontraofanzive „malo previsoka“.

„Sada se najviše plašimo unutrašnjeg haosa i razdor. Ljudi se plaše da bi sve to moglo da liši zemlju podrške Zapada, što je ključno pitanje u ovom trenutku“, rekao je Petrovski.

Dodajte ovome zabrinutost oko regrutacije, i neprestani gnev zbog korupcije i zimski meseci izgledaće još mračnije, primećuje list.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *