БОГ ЋЕ ВАМ СУДИТИ: Руси блокирали Амере!

BOG ĆE VAM SUDITI: Rusi blokirali Amere!

1 marta 2017

united_nations_security_council_un-43

Rusija je u utorak uložila svoj sedmi veto kako bi zaštitila sirijsku vladu od mera Saveta bezbednosti UN, blokiravši pokušaj zapadnih sila da nametnu sankcije Damasku zbog optužbi za navodne napade hemijskim oružjem tokom šestogodišnjeg rata u Siriji.

Kina je podržala Rusiju i uložila svoj šesti veto na rezoluciju o Siriji. Rusija je saopštila da bi ta rezolucija, koju su izradile Francuska, Velika Britanija i Sjedinjene Države, naškodila mirovnim pregovorima pod pokroviteljstvom UN-a između zaraćenih sirijskih strana u Ženevi, koji su počeli prošle nedelje.

Devet članica SB glasalo je za rezoluciju, Bolivija je bila protiv, dok su Egipat, Etiopija i Kazahstan bili suzdržani. Da bi rezolucija prošla, potrebno je devet glasova „za“, a SAD, Francuska, Rusija, Velika Britanija ili Kina ne smeju uložiti veto.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je u utorak nacrt rezolucije „u potpunosti neprimerenim“.

– Ovo je tužan dan za Savet bezbednosti kada članice počinju da daju izgovore za druge države članice koje ubijaju svoj vlastiti narod. Svet je definitivno postao opasnije mesto – rekla je Savetu bezbednosti američka ambasadorka pri UN-u Niki Hejli nakon glasanja.

Zamenik ruskog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Vladimir Safronkov rekao je da su izjave protiv Moskve u SV „nečuvene“ i dodao: Bog će vam suditi.

– Današnji sukob nije rezultat našeg glasanja. To je rezultat činjenice da ste se odlučili za provokacije, a mnogo ste ranije znali koje je naše stajalište – kazao je Safronkov.

Rezolucija je za cilj imala zabranu dostave helikoptera sirijskoj vladi, i stavljanje sirijskih vojnih zapovednika na crnu listu nakon što je međunarodna istraga pod vođstvom SAD pokazala da su sirijske vladine snage navodno odgovorne za tri hemijska napada.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI3 komentara

  1. Paštrović says:

    Dokle god budu i Kina i Rusija ulagali nekakve "vetove", Srbima nema druge no da se ne roguše protiv NATO hijena i Jenki šakala!

  2. Trifun says:

    Tramp ima samo jedno vazno pitanje pred sobom! Da li ce spasiti zapadne genocidne hijene od brisanja sa karte svijeta ili nece! Odluka je na njemu. Rusija je spremna.

  3. kuka says:

    Treba pred UN tražiti sankcije protiv SAD-a zbog njihovog dokazanog mešanja u izbore u Makedoniji, a ako ih UN ne izglasa, Rusija i Kina da im ih same uvedu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *