Богдан Рошчић нови директор Бечке опере

Bogdan Roščić novi direktor Bečke opere

24 decembra 2016

bogdan_620x0

Muzički menadžer Bogdan Roščić, rođen u Beogradu, izabran je da od 2020. godine bude na čelu Bečke državne opere.

Austrijski ministar kulture Tomas Drozda saopštio je da je vlada izabrala Roščića, menadžera u kompaniji Soni mjuzik, za direktora Opere, „vodeće institucije kulturnog pejzaža“ te zemlje.

Roščić (52) je vodio odeljenje za klasičnu muziku u komapniji Soni, a pre toga je bio šef glavnog državnog radijskog programa O3.

On će na mestu direktora Bečke državne opere naslediti Francuza Dominika Mejera, koji je na čelu opere od 2010.

KOMENTARIJedan komentar

  1. OBREN says:

    OVAJ BOGDAN JE STRANI PLACENIK - DA JE COVEK RADIO BI U SRBIJI ZA 200 EVRICA I BIO NA NASLOVNIM STRANAMA INFORMERA I KURIRA A MOZDA I PECATA. U ZEMLJI LIDERA NA BALKANU BI BIO POSTOVAN I CENJEN KO STANIJA I GASTOZ A MOZDA CAK KO MAJKA NACIJENA SVETLA I KRISTIJAN GOLUBOVIC. DOBRO DOBRO MOZDA SAM I PRETERO AL KO GOGA SEKULIC BAR SIGURNO ETO .OVAKO RADI KOD IMPERIJALISTA STO BI SE REKLO KOD DUSMANA KOJI SU POZNATI PO MUCENJU RADNIKA I KOJI MRZE SRBE TO ZNAJU SVI GLASACI RADIKALA SA I BEZ BEDZA I ZNA CAK I MARJAN RISTICEVIC KOJI INACE NISTA NEZNA AL TO ZNA.JUCE MI REKO JEDAN VLADIKA DA TI IMPERIJALISTI STALNO KLEVECU I NE PREKIDAJU LAZI STO BI SE REKLO ROVARE I PODRIVAJU -NJIH OD 70 GODINA 6 PUTA sude PAHOMIJU STO GUZI PAROHIJANE OD 7 DO 12 GODINA - EJ PA TO BILO KAZE 1960 GOD PA 1980 I 1983 GOD PA 1999 PA VALJDA RASTU TA DECA -AKO SU IMALI 6 VALJDA IMAJU VISE . JA NISAM HTEO DA POLEMISEM SA VLADIKOM AL MU NISAM OKRENUO LEDJA I TAD SAM VISEO DA JE PROPAGANDA DELOVALA NA MEBNE DA NEVERUJEM PAHOMIJU KACAVENDI RISTI SOTONI ITD , ETO SKIM JE TAJ BOGDAN A SKIM SMO MI. STA JE TRAZIO TO JE I DOBIJO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *