БОГОЉУБ КАРИЋ: Дајте ми Железару Смедерево, направићу чудо од ње!

BOGOLJUB KARIĆ: Dajte mi Železaru Smederevo, napraviću čudo od nje!

22 februara 2015

karic5346456Biznismen i lider Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić tvrdi da može od „Železare Smederevo“ da napravi profitabilnu firmu.

– Dajte mi „Železaru“ i videćete kakvo ću čudo da napravim! Dovešću najbolje menadžere iz Rusije, Turske, Indije i u najkraćem mogućem roku u Smederevu ćemo imati profit – poručio je on u intervjuu za list Informer.

Budući da je optužen za organizovani kriminal, on je voljan da se vrati u zemlju, pod uslovom da mu se obezbedi „fer i pošteno suđenje“.

– Da me ne hapse na aerodromu kao poslednjeg kriminalca. odazvaću se ne sve pozive suda i odbraniću se od optužbi koje su mi napakovali Dinkić i Koštunica – kazao je Karić.

On tvrdi da uprkos tome što ga u Srbiji karakterišu „kao nekakvog mafijaša“, u ovom trenutku na gradilištima širom sveta njegova firma zapošljava 30.000 ljudi!

Na pitanju s kim bi radio na Železari, on otkriva:

– Već sam o tom poslu razgovarao sa Lakšmijem Mitalom. On je Indijac, suvlasnik je najvećeg svetskog proizvođača čelika i zvanično peti najbogatiji čovek na svetu. Moja porodica je godinama prijatelj sa njegovom. I da vam kažem, on je spreman da zajedno sa mnom uđe u „Železaru Smederevo“. A ako neko na svetu može da napravi profit, onda je do Mital.

Otkako je upao sa dugim cevima u NBJ, Dinkić vlada milijarderima

– Upamtite šta vam Bogoljub kaže, nema milijardera u Srbiji koga Mlađan Dinkić nije napravio ili kontrolisao.

Otkako je sa dugim cevima posle 5. oktobra upao u Narodnu banku, pa sve doskora, kontrolisao je sve tokove novca u Srbiji.

Dinkić i sada pokušava da vlada iz senke. A što ga molim vas ne pitate šta zna o tajnim računima u švajcarskim bankama.

Pitajte Dinkića šta zna o tome – savetuje Bogoljub Karić.

(srbijadanas)

KOMENTARI4 komentara

 1. Den says:

  Zar je fer sudenje mnogo da mu drazava garantuje...?

 2. Predrag says:

  Postenjacino vrati sve pare od razvoja kosova koje ste pokrali ti i tvoj kum pa ce ti biti ukinuta poternica

 3. Predrag says:

  Lako ti je bilo da postanes biznismen i to uspesan kad ste pokrali pate od zelenog plana 80-ih godina.Lopovi, a sad bi jos i posteno sudjenje, mada i ovi sto su na vlast nista bolji nisu

 4. milan says:

  Postaje jasno da nije problem niti Karic, Miškovic, Beko, Dinkic, itd., itd, problem je zakonodavna nedoradjenost u Srbiji, ako je nedoradjena zakonski. MOžda se o tome i moe diskutovati, ali nesporna je činjenica da ako i imamo validne kakve takve zakone nepoštuju se prije svih od onih koji bi trebali biti kontrolori provodjenja tih zakoskih i pozakonskih akata. Tu u Srbiji imamo problem tipa, tko ce kontrolovati kontrolore! Uza svu pljačku koja je evidentna, još ima i može se! Postaviti Bogoljuba Karica da vodi željezaru sa konkretnim i transparentnim obavezama koje moraju biti ispunjene, a odnose se na rad i funcionisanje željezare. Zašto tako razmišljam. Kada pogledaš tko bi to mogao da odradi u Srbiji, Srbin, svakome koji ima lako se može dokazati da je do pozicije i bogatsva došao načinima koje omogučuje prvobitna akomulacija kapitala, što je po definiciji geneze prvobitne akomulacije kapitala kradja i pravara. Sa punom svješcu prema tome, jer netko ce ipak preuzeti željezaru, tko ce to biti? Bolje je da znam unapred tko je to tada mogu da zaštitim interese Srbije i Srpskog življa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *