Bojović će biti izručen Srbiji

Bojović će biti izručen Srbiji

3 maja 2013

Luka BojovićKrivično veće Višeg suda u Madridu donelo je odluku da Luku Bojovića izruči Srbiji, saznaju španski mediji, a prenosi portal “Telegraf.rs“. Odluka se, kako navode, sastoji iz dva dela.

Prvi se odnosi na to da se Bojoviću pred sudom u Srbiji sudi za tri ubistva popčinjena 2004. godine, a drugi na to da bude poslat na izdržavanje kazne od godinu i tri meseca zatvora, na koliko je osuđen zbog nelegalnog držanja oružja, kao i kazne od osam meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Ročište na kom je raspravljano o zahtevu za ekstradiciju, koji je Srbija uputila Španiji posle Bojovićevog hapšenja u Valensiji prošle godine, održano je u februaru ove godine. Bojović je tada zatražio da ne bude izručen našoj državi, jer smatra da bi njegova prava ovde bila ugrožena.

Veće Višeg suda u Madridu, međutim, odbilo je ovo njegovo obrazloženje i donelo konačnu odluku. Ista odluka, pre nesto više od mesec dana doneta je i za Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala. Oni su uhapšeni 9. februara prosle godine. Treba napomenuti da je u ponedeljak ubijen brat Luke Bojovića, Nikola.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *