БОЛЕСНИ ПОТЕЗИ ОЧАЈНИКА: Водитељ Си-Ен-Ена позвао на убиство Трампа

BOLESNI POTEZI OČAJNIKA: Voditelj Si-En-Ena pozvao na ubistvo Trampa

3 jula 2024

Voditelj Bi-Bi-Sija Dejvid Aronovič pozvao je na „ubistvo“ bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u objavi na Iksu, da bi zatim objavu izbrisao uz tvrdnje da je to trebalo da bude „satira“.

„Da sam na mestu Bajdena, požurio bih i naložio da ubiju Trampa na osnovu toga da on predstavlja pretnju po bezbednost Amerike“, napisao je narator programa „Brifing rum“ u obrisanoj poruci.U objavu je bio uključen hešteg #SCOTUS, koji ukazuje da je komentar izazvan potvrdom Vrhovnog suda SAD da bivši predsednici imaju „apsolutni imunitet“ od krivičnog gonjenja za svoje zvanične postupke.

Aronovič je bio primoran da izbriše objavu nakon reakcije na mreži, a u naknadnoj poruci je tvrdio da je optužen za podsticanje nasilja od strane „gomile krajnjih desničara“. Voditelj je insistirao da je njegov tvit „očito“ bio „satira“.

U ponedeljak je Vrhovni sud SAD presudio da prema američkom „sistemu odvojenih ovlašćenja, predsednik ne može biti krivično gonjen zbog vršenja svojih osnovnih ustavnih ovlašćenja, i da ima pravo na barem pretpostavljeni imunitet od krivičnog gonjenja za svoja službena dela“.

U intervjuu za „Foks njuz digital“, Tramp je rekao da je presuda o predsedničkom imunitetu „velika pobeda“ za američki „Ustav i demokratiju“. Predsednik Bajden kritikovao je presudu Vrhovnog suda, pozivajući građane da joj se usprotive.

Američki savezni tužioci optužili su Trampa po četiri krivične tačke u vezi sa predsedničkim izborima 2020. godine, tvrdeći da je učestvovao u „zaveri“ za poništavanje rezultata.

Presuda Vrhovnog suda i dalje daje pravo nižim sudovima da održavaju dokazne rasprave kako bi utvrdili da li su radnje službene ili nezvanične. Imunitet od krivičnog gonjenja se ne odnosi na dela koja je neki predsednik učinio van svoje funkcije.

Tramp je više puta isticao da su optužnice protiv njega politički motivisane, nazivajući to „lovom na veštice“ koji su pokrenuli Bajden i njegova administracija.

KOMENTARI4 komentara

 1. NikolaVeliki says:

  Interesantno i vrlo karakteristično ime voditelja "čuvene demokratske" TV CNN, koja "stvara vesti i informacije" - David Aron-ovič. I njegov (njihov) uobičajeni metod obračuna i zatiranja protivnika koji usudi da se usprotivi "agendi" napretka, revolucije i "svetle budućnosti" čovečanstva.

 2. Velika Metla says:

  AranoviČ ? Još jedan američki hazarski satanista.

 3. Pravda says:

  Sa trumpom ili bez trumpa, amerika je korporacija nastala na genocidu nad indijancima. Neko treba da pokrene preostale Indijance da pocnu da se naoruzavaju da bi oslobodili svoju zemlju.

 4. persida says:

  Dejvid Aronovič, taj mora da je Palestinac, ha ha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *