BOLESNI RODITELJI U SAD: Devetogodišnja devojčica slučajno ubila instruktora pucanja (VIDEO)

BOLESNI RODITELJI U SAD: Devetogodišnja devojčica slučajno ubila instruktora pucanja (VIDEO)

27 avgusta 2014

10383852553fd9c8dacafc436857139_368x422Devetogodišnja devojčica iz Arizone slučajno je ubila instruktora za rukovanje oružjem automatskom puškom uzi.

U instruktora streljaštva u Arizoni slučajno je pucala i ubila ga devetogodišnja devojčica koju je podučavao da puca iz automatske puške „uzi“.

Čarls Vaca (39) ubijen je u ponedeljak nakon što je devojčica pucala u njega na otvorenom strelištu u Vajt Hils-u.

Nesreća se dogodila kada je devojčica, za koju su nadležne vlasti rekle da su je na strelište odveli roditelji, povukla obarač i trzaj je odbacio pušku preko njene glave.

Dete je više puta pucalo iz „uzija“ koji je bio podešen na pojedinačnu paljbu, ali kada je oružje prebačeno na automatski mod, trzaj je bio prejak za devojčicu, puška joj je otišla preko glave i meci su pogodili instruktora koji je stajao pored nje.

Vaca je umro ubrzo nakon što je zbrinut u Univerzitetskom medicinskom centru u Las Vegasu, saopšteno je iz kancelarije šerifa Mohave Okruga.

Ronald Skot, ekspert za bezbedno rukovanje oružjem, izjavio je da u većini streljana postoji starosna granica i stroga pravila bezbednosti kada se deca uče da pucaju. On kaže da instruktori obično drže svoje ruke na puškama kada deca pucaju iz veoma moćnog oružja.

„Ne možeš dati devetogodišnjoj devojčici „uzi“ i očekivati da ga kontroliše“, kaže on.

Ime devojčice nije saopšteno, i ne zna se da li strelište Last Stop ima pravilo koje se odnosi na starosnu granicu ni da li je devojčica pohađala kurs bezbednosti.

Zvaničnik kancelarije šerifa Mohave okruga objavio je video snimak, koji su snimili detetovi roditelji, a na kojem se vide trenuci koji će odvesti instruktora Vacu u smrt.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *