BOLESNI UMOVI I ZLOČINCI: Šešelju u Hagu sve vreme pričaju da je eutanazija legalna

BOLESNI UMOVI I ZLOČINCI: Šešelju u Hagu sve vreme pričaju da je eutanazija legalna

5 novembra 2014

a_seselj 0431Vojislavu Šešelju su u Haškom tribunalu sve vreme pričali o „eutanaziji u holandskim zatvorima“, izjavio je lekar Milovan Bojić koji je prošle nedelje posetio lidera radikala.

Pored toga što su mu pominjali da je eutanazija u Holandiji legalna, Šešelju su u više navrata predočavani protivrečni nalazi u vezi sa metastazama na jetri.

Bojić tvrdi da sve to piše u medicinskoj dokumentaciji koju su srpski lekari jedva dobili.

– O svemu smo u petak obavestili i potpredsednika Tribunala sudiju Karmela Agiusa, šefa kabineta predsednika suda Teodora Merona i generalnog sekretara Tribunala tokom dvosatnog sastanka – kaže Bojić.

Portparolka Haškog tribnala Magdalena Spalinska juče je navela da neće da komentariše konkretnu situaciju u vezi sa Vojislavom Šešeljem, ali da pritvorska jedinica sprovodi u potpunosti kompetentan sistem zdravstvene nege koji se striktno zasniva na holandskim standardima u vezi sa učestalošću, vrstama i metodama dijagnostike i medicinskog tretmana.

Taoci doktora u pritvoru

– Pritvorenici su taoci doktora u pritvorskoj jedinici, bez čijeg odobrenja ne mogu da budu prebačeni u drugu bolnicu. Tako se i desilo da Šešešlj tek posle godinu dana trpljenja bolova i krvavih stolica bude pregledan i da mu konstatuju rak debelog creva – kaže Bojić.

(Blic)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Ovo je ponižavajuće za svakoga Srbina,vlast i dalje ne reaguje.Važno je da je održana gej parada.Bruka za Srbiju,kuda je vodi vlast.Čovjek se borio za Srbiju i njen obraz,a ona ništa ne preduzima.

  2. MISSKE says:

    Skotovi u ljudskom liku,zar će te ceo Srbski narod zatrti?Koliko ste Srba direktno ili indirektno ubili?Goreće te na Zemlji,daće Bog,za vas je i pakao rajski vrt!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *