BOLESNICI: Ukrajinci drogirali 13-godišnjeg dečaka i terali ga da špijunira za njih (VIDEO)

BOLESNICI: Ukrajinci drogirali 13-godišnjeg dečaka i terali ga da špijunira za njih (VIDEO)

29 oktobra 2014

48621Za špijuniranje položaja armije DNR u rejonu aerodroma ukrajinska armija počela je da koristi decu od 12-13 godina, prenosi dopisnik ruske televizije Lifenews.

Jednog takvog dečaka po imenu Stas nedavno su otkrili ustanici. Po njegovim rečima, on nije hteo da špijunira, ali jednostavno nije imao izbora – Ukrajinci su mu zarobili roditelje.

„U Krasnij Liman (grad na 25 km od Slavjanska) došao sam sa roditeljima iz Donjecka. Mislili smo da tamo neće biti granatiranja – ispričao je Stat dopisniku Lifenews. – Početkom oktobra tamo su stigli pripadnici Nacionalne garde. Išli su po kućama, proveravali dokumenta. Kada su saznali da nismo meštani, celu našu porodicu su odvezli u Avdejevku.

Stas od tada nije video svoje roditelje i ne zna ništa o njihovoj sudbini – porodicu su razdvojili, a dečak je odveden „na razgovor“. Čovek s kojim je dečak prišao stavio ga je pred izbor: ili ćeš uraditi ono što ti kažemo, ili ćemo ti ubiti mamu i tatu. Stas nije imao dilemu.

„Dali su mi bicikl i rekli da vozim na teritoriju Donjecke Narodne Republike i vidim gde su kontrolni punktovi ustanika, da li ih je mnogo ili malo – ispričao je dečak. – Nakon izvršenja zadatka trebalo je da se vratim u Avdejevku i ispričam vojnicima šta sam video i saznao“.

Stas ne razume najbolje šta se posle dogodilo. Kaže da su mu u desnu ruku zaboli neku iglu. Sve se dogodilo toliko brzo, da nije stigao ni da se uplaši, ni da oseti bol. Međutim, bukvalno kroz nekoliko minuta počela je da ga boli glava, a šaka i zglob su mu poplavili. Nakon toga Stas je poslat na prvu liniju fronta.

Ipak, špijunska operacija sa završila veoma brzo: dečaka, koji je na sebi imao samo tanku jaknu, primetili su ustanici. Već u prvom razgvoru sa njima, Stas im je sve ispričao: i o zadatku, i o roditeljima koje su zarobili ukrajinski vojnici, i o igli.

„Stasu su najverovatnije dali drogu, kako ne bi osećao glad i umor“ – pretpostavlja komandir posebne bataljonsko-taktičke grupe „Somali“ (Somalija) sa šifrovanim imenom Givi, čiji su borci zadržali mladog špijuna-diverzanta.

Sam Givi nema sumnju: priča o Stasu nije usamljena, već je odavno razrađena šema. Isto tako su Amerikanci u Vijetnamu vrbovali lokalnu decu i terali ih da uhode vijetkongovce. Taj metod je preuzela i Nacionalna garda Ukrajine.

„Ne bi me iznenadilo da uskoro počnu da koriste i lepe mlade devojke, koje će zavoditi naše vojnike na kontrolnim punktovima i prikupljati podatke“ – dodao je Givi.

On ne namerava da pušta Stasa nazad u Avdejevku – dečak će ostati sa ustanicima, kao sin puka.

Tamo će, pod prismotrom lekara, biti bezbedniji i moći će da ide u školu, uveren je Givi.

Vojnici Novorosije trenutno pokušavaju da saznaju sudbinu Stasovih roditelja, a posle će pokušati da ih izbave iz zarobljeništva.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *