БОЛЕСНО: Шарли Ебдо исмева невине жртве срушеног руског авиона!

BOLESNO: Šarli Ebdo ismeva nevine žrtve srušenog ruskog aviona!

6 novembra 2015

54468_ebdo_iffFrancuski satirični magazin Šarli Ebdo na svojim starnicama objavio je karikature o katastrofi ruskog aviona Airbus A321 na Sinajskom poluostrvu, kada su poginule 224 osobe.

Na prvoj karikaturi su naslikani putnici aviona i njegovi ostaci koji lete u glave terorista. Potpis ispod nje glasi: „Ruska avijacija je pojačala bombardovanja“.

Druga slika – lobanja među ostacima aviona i telima putnika koja govori o opasnosti letova sa ruskim lou-kost kompanijama.

Komentarišući televiziji Ren TV postupak francuskog lista, član Saveta Federacije za međunarodne poslove Igor Morozov ocenio ih je kao ruganje na sećanje na žrtve nesreće.

-To je bogohuljenje i ruganjem na sećanje na one koji su postali žrtve te nesreće. To se ne može dozvoliti nekim medijima i listovima bez obzira u kojoj formi i u kojem ženru su oni specijalizovani- naglasio je ruski senator.

Pročitajte još:

„Šarli Ebdo“ karikaturisti su Srbe prikazivali kao divljake i silovatelje!

PREVIŠE SLUČAJNOSTI – Rotšildi mesec dana pre masakra kupili i „Liberation” i „Charlie Hebdo“

ŠARLI EBDO OPET ŠOKIRAO: Bolesnici ismevaju smrt malog Ajlana!

Prema rečima Morozova, potrebno je u okviru međuparlamentarnih razgovora izraditi zakon kojim se zabranjuje ruganje na ovakve tragedije u medijima.

– Rugati se nad nesrećom koja se dogodila na Sinaju je nedopustivo. Želja Šarli Ebdo da bude originalan prosto šokira. Teško se sećaš tragedije koja se dogodila u januaru 2015. godine u samom listu. Čini mi se da novinari sami provociraju nasilne akcije – izjavio je član Saveta Federacije.

(Informer)

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Ponoviti januar 2015.

  2. Paštrović says:

    Valjda je sad i najvećem srbskom bilmezu i fukari jasno ko plaća ove kurtone? Hvala Šarli Ebdo-u što NA SILU pokušavaju da Srbima i Rusima obnove moždane ćelije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *