БОЛИВИЈА НА НОГАМА: Председник Моралес поднео оставку

BOLIVIJA NA NOGAMA: Predsednik Morales podneo ostavku

10 novembra 2019

Predsednik Bolivije Evo Morales podneo je ostavku nakon što ga je vojska i policija zemlje pozvala da podnese ostavku usred nasilnih protesta širom ove latinoameričke zemlje.

Zajedno sa Moralesom, ostavku su podneli potpredsednik Alvaro Garsija Linera, ministar vlade Karlos Romero i ministarka zdravlja Gabrijela Motanjo.

Ranije je komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman pozvao predsednika Moralesa da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

Uskoro opširnije…

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Izgleda da je to teška beda, a na žalost deluju veoma bedno. Ako im je to vrh države, onda mogu zamisliti šta će im Ameri uraditi. Nažalost to je neuređena zemlja.

  • Zoran says:

   Ima nade za nju. Morales uopste ne kuka da mu Ameri smestili proteste. Ovi u Srbiji na to mnogo vise kukaju.

 2. teoretičar says:

  Morales je prvi starosedelac, odnosno urođenik koji je ikad došao na mesto precednika u svojoj državi. To je njihova nošnja koju oni neguju i vole, a Moralesa narod voli i bira ali ušetalo proleće jer je stao na žulj nekome. Ne znam kome i ne interesuje me, ali verovatno je nekome smetalo i išlo na nerve godinama da Indijanac bude precednik svoje države. Loš primer za ostale ostatke porobljenih Indijanaca obe Amerike. Naravno da je neuređena zemlja i neuređen narod kada ih drže ko stoku unutar države i ne daju im mrdnuti.

 3. Kulak says:

  Ameri su namestili još jedno "proleće", ovaj put u siromašnoj Boliviji.Opet će se Ameri i njihovi trabanti namlatiti love,ali teško namagarčenom bolivijskom narodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *