БОЉЕ ДА НИКО НИЈЕ ДОЛАЗИО У ЛИБИЈУ – ПОЧИЊЕ ПАКАО: Руси после МИГ-29 и СУ-24 послали и системе БУК

БОЉЕ ДА НИКО НИЈЕ ДОЛАЗИО У ЛИБИЈУ – ПОЧИЊЕ ПАКАО: Руси после МИГ-29 и СУ-24 послали и системе БУК

18 јуна 2020

Kако се сазнаје, борбени авиони МиГ-29 и бомбардери Су-24, који су се појавили у војсци генерала Хафтара (ЛНА), сада су заштићени руским системима противракетне одбране Бук.

Раније, ови системи нису наведени у арсеналу Либије, што је поново изазвало доста оптужби против Русије у вези с испоруком оружја високих перформанси снагама ЛНА.„Ракетни одбрамбени системи средњег домета (М1-2 или М2) пребачени су у ваздухопловну базу Ал-Џуфра Либијском националном ваздухопловству како би се заштитили од напада турских бораца Ф-16! Овде се налази и неколико ракетних система Панцир који долазе из УАЕ-а“, рекао је војни аналитичар са Малте Бабак Тагвеј.

После изненадног уласка турске војске у Либију, Турци су имали знатну предност јер су увели на ратиште беспилотне летилице и то две врсте, једне који су имали извиђачке перформансе и друге које си имале нападачке одлике.

У почетку су Хафтарове снаге трпеле поразе а Турске трупе измешане са трупама Сараја брзо си напредовале.

Међутим догодио се за западне аналитичаре неочекивани обрт јер су у Либију ушли руски борбени авиони без руских ознака и са српским пилотима на ратишту направили ршум, оборивши знатан број беспилотних турских летилица, и разоривши упоришта Турака и Сарајеве војске.

Уласком нових руских ракетних система на либијском ратишту сада заиста почиње хаос. То турске трупе не могу преживети, јер треба се сетити да су Турци ушли и у Сирију где трпе поразе.

Турска нема капацитет да води два рата у две одвојне територије.

Да подсетимо, У Либији се тренутно воде оружани сукоби присталица различитих администрација:Владе предвођене премијером Фајез ал-Сарајем, коју признају Уједињене нације, и администрације коју предводе побуњеничке снаге под вођством генерала Kалифа Хафтара иначе наследника Гадафија јер је успео да уједини под своју команду већину племенских вођа Либије.У Москви су 13. јануара одржани преговори између поменутих вођа сукобљених страна. Присутни су били и чланови министарстава спољних послова Русије и Турске.

На састанку је Хафтар обавестио Русију о условима за наставак преговора о потписивању мировног споразума у ​​Либији.

Према Хафтаровим захтевима, милиције које су деловале у Либији дужне су да предају оружје у периоду од 45 до 90 дана. Овај процес требало би да контролише посебна комисија коју је основала ЛНА заједно са УН-ом.

Хафтар је такође одбио да призна Турску као посредника у решавању ситуације у Либији, јер турска страна није неутрална и подржава Владу националног споразума (ГНА).

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. Srbija cveta says:

  Osim Mig-a, Su-a i Buk-a ima tu brate i zlata, dijamanata i mnogo nafte, nisu stigli sve da pokradu od Gadafija a nisu ni mogli naravno. Ko pre devojci njemu devojka, a libijke su lepe bre, nešto kao romo-srpkinje. Idealna genetska kombinacija. Dok nama treba dodati još malo i kineske genetike jer su oni već stekli imunitet na kovid - II talas.

  • opet ja says:

   Romo-Srpkinje??? Tebi nije dobro. Kakvi bre sad srpski piloti na Migovima 29?? Da nisu ti Bukovi stigli preko Egipta?!

  • uddu says:

   Romo-srpkinje ! au,kada neki budu ovo videli,razapeće te !

 2. persida says:

  Kome pomazu Ameri i Rusi, taj je vec pokojan-pokopan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u