БОЛТОН ПРЕТИ ЕРДОГАНУ: Чланство Турске у НАТО под знаком питања због сарадње са Русијом

BOLTON PRETI ERDOGANU: Članstvo Turske u NATO pod znakom pitanja zbog saradnje sa Rusijom

3 januara 2023

Članstvo Turske u NATO bi moglo da nađe pod znakom pitanja u 2023. godini jer su turske vlasti nespremne da zauzmu oštar antiruski stav oko sukoba u Ukrajini, rekao je nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa Džon Bolton.

Prema njegovom mišljenju, u narednim mesecima jedinstvo i odlučnost Zapada biće istinski provereni u praksi.„Ruski trgovinski i vojni partneri još uvek nisu napustili NATO alijansu u nužnom momentu, recimo, Turska, čije članstvo bi trebalo da bude pod znakom pitanja u narednoj godini ako predsednik Redžep Tajip Erdogan, verovatno prevarom, bude ponovo izabran“, napisao je Bolton u članku koji je objavio „Dejli Telegraf“.

Bolton je primetio i da najave Nemačke da će povećati izdvajanja za odbranu još nisu realizovale.

„Redovni budžet Nemačke za odbranu u 2023. godini biće manji nego u 2022. godini“, rekao je Bolton i dodao da sredstva iz posebno kreiranog fonda za Bundesver u iznosu od 100 milijardi evra još nisu iskorišćena za modernizaciju naoružanja i vojne opreme.

Trampov bivši pomoćnik je primetio i da bi produženje sukoba u Ukrajini doprinelo rastu nezadovoljstva na Zapadu.

(RT Balkan)

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: BOLTON PRETI ERDOGANU: Članstvo Turske u NATO pod znakom pitanja zbog saradnje sa Rusijom – Novinarstvo odgovorno za stvarnost

  2. Rodja says:

    Izjava bol-tona u prvom pasusu govori sta ci-a sprema Erdoganu. Obojena revolucija slicna u R Srpskoj, Venecueli, itd. Po usa scenariju izbori "ce biti pokradeni i prevarom" ce Erdogan zadrzati vlast. Usa je "izmislila" kako se kradu izbori. Ostali samo primenjuju njihov patent.

  3. Kulak says:

    Erdogan je bez sumnje velikoturski nacionalist koji brani turske nacionalne interese. Za potrebe drugih slabo mari. Nikome neće biti lako s njim.

  4. padre says:

    Misli li on,da ga se Erdogan plaši, jer ima veće brkove?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *