БОЛТОН ПРЕТИ: Зажалиће ко повреди Гваида

BOLTON PRETI: Zažaliće ko povredi Gvaida

30 januara 2019

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton zapretio je „ozbiljnim posledicama“ onome ko povredi lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida, kojeg Vašington smatra privremenim šefom države.

„Osuđujemo nezakonite pretnje bivšeg državnog tužioca Venecuele upućene predsedniku Huanu Gvaidu. Dozvolite da još jednom ponovim — snosiće ozbiljne posledice oni koji pokušaju da ugroze demokratiju i nanesu štetu Gvaidu“, napisao je Bolton na Tviteru.Ranije je državni tužilac Venecuele Tarek Sab izjavio da je spreman da pokrene istragu protiv predsednika parlamenta i samoproglašenog predsednika države Huana Gvaida zbog „nasilja koji su se desili u zemlji od 22. januara“.

Huan Gvaido, kao poslanik i predsedavajući Skupštine, ima imunitet od krivične istrage, koji može da ukine samo Viši sud, prenosi Rojters.

On je posle ove najave tužioca rekao da ne potcenjuje to što mu preti zatvor, ali da to, kako kaže, „nije ništa novo“.

„Mi smo ovde, nastavićemo da se borimo protiv humanitarne krize“, rekao je Gvaido.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad says:

  Klasične pretnje u mafijaškom stilu iz držve koja ne postoji.USA su nepostojeća država a ovaj bolton je samo jedan od POGLAVICA ili šefova mafije koja u stvari vlada tamo.Ovo je suludo i nemoguće ponašnje za civilizovanu i demokratsku državu, jedino objašnjenje je da ta država više ne postoji ili je u totalnoj anarhiji.Mislim da su se USA potpuno URUŠILE i da će se to uskoro videti i po bezzakonju na njihovim ulicama i gradovima.Nešto je pogrešno i neneormalno u ponašanju predstavnika i zvaničnika te države,očigledan je haos nije samo više venecuela u pitanju.

 2. slobo says:

  vi cete se borit za demokratiju .Svima je poznata vasa demokratija tako da jedino na silu mozete da uvodite demokratiju samo zaboravljate da ce neki I da se brane a to vam nece biti bas drago .HAhahhahahaah

 3. Stanko says:

  Bolton a kad čete se izvinit za sve mrtve INDIJANCE koje ste pobili

 4. Stanko says:

  Mi smo ovde, nastavićemo da se borimo protiv humanitarne krize.Borit čete se kako kažu JENKIJI

 5. Miraš says:

  Neka proglasi Gvajda za američki nacionalni interes.

 6. deda mraz says:

  Hitler je bio malo dete za ove fasiste iz amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *