БОЛТОН СТИГАО У ЛОНДОН: Америка подржава иступање Британије из ЕУ

БОЛТОН СТИГАО У ЛОНДОН: Америка подржава иступање Британије из ЕУ

13 августа 2019

СЈЕДИЊЕНЕ Државе ће са ентузијазмом подржати иступање Велике Британије из Европске уније без нагодбе Лондона са Бриселом – изјавио је Џон Болтон.

Помоћник Доналда Трама за националну безбедност ово је рекао за време посете главном граду Велике Британије. након што је претходно разговарао са новим британским премијером Борисом Џонсоном.Појавивши се пред новинарима и камерама, нагласио је:

„Председник Сједињених Држава Доналд Трамп жели да види успешни излазак Британије из Европске уније 31. октобра. Ако британско руководство донесе такву одлуку – ми ћемо га подржати. Ми смо са вама“.

Болтон је прецизирао да су САД спремне да одмах након Brexit почну да раде на споразуму о слободној трговини са Великом Британијом.

Нови шеф британске дипломатије, Доминик Раб, изјавио је да његова земља жели споразум о слободној трговини са САД  „у најкраћем могућем року“.Додао је да је званични Лондон „апсолутно одлучан у намери да земљу изведе из ЕУ  до краја октобра“.

Џонсон је постао премијер 24. јула, а Лондон је појачао припреме за напуштање ЕУ без икаквог договора са Бриселом већ 28. јула.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. da da says:

    Kad propada amerika moraju povući za sobom koliko god mogu.Prva je britanija,a posle videćemo..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u