БОЛТОН СТИГАО У ЛОНДОН: Америка подржава иступање Британије из ЕУ

BOLTON STIGAO U LONDON: Amerika podržava istupanje Britanije iz EU

13 avgusta 2019

SJEDINJENE Države će sa entuzijazmom podržati istupanje Velike Britanije iz Evropske unije bez nagodbe Londona sa Briselom – izjavio je Džon Bolton.

Pomoćnik Donalda Trama za nacionalnu bezbednost ovo je rekao za vreme posete glavnom gradu Velike Britanije. nakon što je prethodno razgovarao sa novim britanskim premijerom Borisom Džonsonom.Pojavivši se pred novinarima i kamerama, naglasio je:

„Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp želi da vidi uspešni izlazak Britanije iz Evropske unije 31. oktobra. Ako britansko rukovodstvo donese takvu odluku – mi ćemo ga podržati. Mi smo sa vama“.

Bolton je precizirao da su SAD spremne da odmah nakon Brexit počnu da rade na sporazumu o slobodnoj trgovini sa Velikom Britanijom.

Novi šef britanske diplomatije, Dominik Rab, izjavio je da njegova zemlja želi sporazum o slobodnoj trgovini sa SAD  „u najkraćem mogućem roku“.Dodao je da je zvanični London „apsolutno odlučan u nameri da zemlju izvede iz EU  do kraja oktobra“.

Džonson je postao premijer 24. jula, a London je pojačao pripreme za napuštanje EU bez ikakvog dogovora sa Briselom već 28. jula.

KOMENTARIJedan komentar

  1. da da says:

    Kad propada amerika moraju povući za sobom koliko god mogu.Prva je britanija,a posle videćemo..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *