БОМБА ИЗ МОСКВЕ ТРЕСЕ ЕВРОПУ: Ниш је приоритет за Русију, а Србија ускоро добија наше дронове и летелице!

BOMBA IZ MOSKVE TRESE EVROPU: Niš je prioritet za Rusiju, a Srbija uskoro dobija naše dronove i letelice!

27 januara 2016

russian air force 45zt

Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije označilo je kao vrhunski prioritet dalji razvoj rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, a tim povodom su istupili sa saopštenjem za javnost.

„Uzimajući u obzir opštu geopolitičku situaciju, a u cilju zaštite interesa i jačanja humanitarnog prisustva Ruske Federacije na Balkanu, mi smo odredili kao prioritet jačanje rusko-srpskog humanitarnog centra.“ – kaže se u saopštenju ministarstva za vanredne situacije RF.

Jedna od tehnologija, u cilju jačanja kapaciteta rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, koja će biti integrisana u okviru celokupnog sistema su dronovi, odnosno, bespilotne letelice, tačnije, letelice sa daljinskim upravljanjem, navedeno je u ovom saopštenju, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Ministarstvo ističe da je „rusko-srpski humanitarni centar veoma važan za humanitarno prisustvo Rusije u regionu Balkana, te da je plan razvoja u skladu sa opšteevropskim principima vezanim za predupređivanje i likvidaciju opasnosti u vanrednim kriznim situacijama“.

Podsećamo, rusko-srpski humanitarni centar je često bivao okarakterisan kao „ruska vojna baza“, a kao takav je analiziran od strane niza evropskih i svetskih, klasičnih i stručnih, medija. Nova ulaganja Ruske Federacije u projekat u Nišu će, po svemu sudeći, izazvati nove potrese u političkim zapadnim krugovima, a o tome svedoči i interesantna definicija u samom saopštenju koja kaže „uzimajući u obzir geopolitičku situaciju“, čime Rusija jasno izražava svest da je rusko-srpski humanitarni centar od značaja za širenje ruskog uticaja, ne samo na Balkanu, već i na globalnom nivou.

KOMENTARI21 komentara

 1. Stepa says:

  Nadam se da je vest istinita i da ce doci do pune realizacije. Ah da, da ne zaboravimo gospodju koja prezentuje NATO u Srbiji, da cujemo sta ce nam ona reci povodom ovog slucaja.

 2. rEmA says:

  Ma šta će reći, ne sme da se javi više. Laza je isprskao samo tako. hehehe

 3. Derim says:

  Bolje Rusima dati Niš nego amerikancima Srbiju. Sa Rusima u Nišu ne treba se sekirati koliko kostaju S-400 ni mig-35. Dobijes kolekciju raketica pa gađas Zagreb za dan drzavnosti. Naciljaš Bondstil pa pitas SAD cije je Kosovo a oni kazu onako vojnicki, Kosovo je Srbija kao i R. Srpska i sve do Sesveta pa ako hoćete i Zagreb samo sta će vam taj olos. Dobro Zagreb ostaje kao poligon da vezbamo gađanje.

 4. Krajisnik says:

  Derime nemoj samo dirati moga komsiju Baju. Zamisli od pre par dana kako sam ga provalio da je on Baja dva puta smo se sreli. Najsladje je sto on ne zna ko sam ja pa se siromah samo okrece oko sebe. Svi mu sumljivi :))) Samo da mi ojacamo onda ce se vecina srba katolika(hrvata) kao i srbi(bosnjaci) vratiti pravoslavlju. Mada dovoljno je da priznaju da su srbi a vera nije bitna! Srpstvo je starije od religije!

 5. M says:

  Cemu se vi veselite.Ja bih plakao od muke kad bi NATO metnuo A-rakete u Hrvatsku.A nakon ovakvog razvoja dogadjaja,ni to me ne bi cudilo.

 6. Radikal says:

  Sada cemo hvaIa Bogu i mi uz pomoc brace Rusa moci da siptarima dronom prekidamo utakmicu.

 7. Derim says:

  Krajisnik ne brini! Baja je amnestiran jer on se već krsti sa tri prsta i jedva ceka Ruse. A onog Miroslava i Blazenog ja ću da krstim u vrelom zejtinu.

 8. Baja says:

  Kao da je sad važan Baja Stbin ili Hrvat, bitno da je veliki sexolog. Krajišnik zna sve samo neće da vam kaze ,pravi prijatelj iako je Cetnik.

 9. Blaženi Alojzije says:

  "Bomba iz Moskve trese Evropu". Super komičan naslov. :D HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 10. Blaženi Alojzije says:

  Derim Imaš bujnu maštu. :D

 11. Blaženi Alojzije says:

  Krajisnik A i ti si za rubriku "Najsmješnija izjava mjeseca". :-D

 12. Derim says:

  Baja, Četnik nikad nije bio cinkator. To su sve visoka gospoda i dzentlimeni. Kad staviš šubaru na glavu i orliće na čelo to je drastična preobrazba. Pokojni Zvonko Vučković (neka mu je večni raj) ostao je ponosan Četnik do kraja zivota. Takav treba biti uzor a ne neki debeli pedofil da se naziva uzoriti.

 13. Dragoljub says:

  Napokon !!!

 14. Portopranco says:

  Domet projektila do Zagreba je bitan

 15. Baja says:

  Pomoz BOG Junaci Šta se ono nad Dinarom sjaji???

 16. miroslav says:

  Bajo!Jel se vojvoda Seselj sjaji,il ga oduvao vetar iz Karlobaga u Viroviticu?:)))E Srbi,Srbi naucite se pameti.

 17. Svetislav says:

  Uskoro ce sve da oduvaju arapi, pa ce ti vam se umesto krsta (ili kriza), sijati polumesec i na Dinari i na Velebitu! Ono sto su usrase, i vakitan uradili srpskom zavezanom narodu koje su klali i bacali u jame, reke, vrele peci, itd, ce se odbiti njima od glavu prvo (najpre vasim gazdama svabama:))))

 18. srpska dinastija says:

  Šta se ono nad Dinarom sjaji Kralja Petra kokarda na glavi. BAJA kokarda je zasjala i u Zagrebu mnogo pre nego U. A blistaće će i posle U.

 19. Danilo Vasic says:

  Radosna vest o kakvoj srbi sanjaju i budni i kad spavaju...

 20. Blaženi Alojzije says:

  @srpska dinastija Istina. Da nije bilo Karađorđevića, ne bi bilo ni U.

 21. Petar says:

  Da nije sadasnje RUSIJE zapad bi nas progutao, braco doterujte jos vaseg naoruzanja, da se zna ko je gazda na balkanu. Nikad nikog nismo prvi napali , necemo ni sada a ako nas neko napadne neka mu je bog na pomoci , Kosovo je srpsko samo da ih podsetim .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *