БОМБА ИЗ РУСИЈЕ: „Можемо да направимо РТ у Србији за пола године!“

BOMBA IZ RUSIJE: „Možemo da napravimo RT u Srbiji za pola godine!“

30 aprila 2021

Možemo da napravimo kanal RT u Srbiji za pola godine, ukoliko od Vlade Rusije dobijemo takav nalog, izjavila je glavni urednik RT i MIA Rusija sevodnja Margarita Simonjan učestvujući na konferenciji u organizaciji Ruskog balkanskog centra.

Ta odluka ne zavisi od mene. Možemo da napravimo kanal za pola godine i da ga podržimo, ali potreban nam je nalog Vlade, koja odlučuje o raspodeli sredstava, objasnila je Simonjanova odgovarajući na pitanje direktora RBC dr Slavenka Terzića, dopisnog člana SANU.

Simonjanova je, takođe, pozvala uticajne ljude u Srbiji da, kada se sastaju sa ruskim zvaničnicima, da m govore o potrebi osnivanja RT u Srbiji.

„Biću zahvalna ako uspete da ih ubedite“, poručila je Simonjanova.

KOMENTARI10 komentara

 1. šiško says:

  Radovao bih se kad bi ta ideja uspela.

 2. vrangel says:

  apsolutno da..

 3. E.Lirsch says:

  Nije to u intereu "carevom" a nice ni "Blagodareni".. Narod u Srbiji zivi u svetlu GOSPODNJEM a medijski mrak osavite nekom drugom.

 4. Sančo Pansa says:

  Ovo je jako lepa i važna vest!!! Radujem se i nadam uz Sputnik da dobijemo i RT TV prenos...

 5. miliorad5 says:

  PA MOGU ako BBC i ostali imaju dopisništva ne vidim zašto rusi ne bi imali isto,ionako ih često gledam i vrlo lepo pariraju zapadnoj PROPAGANDI filovanoj tu i tamo sa istinom.Da, dotle smo došli , ranije su filovali istinu sa propagandom tu i tamo ali sada su se zapadne medijske agencije pretvorile u tvrdokornu i vrlo ružnu propagandu NEČEGA,čak i nije jasno šta hoće da kažu,pa je zato rusima LAKO da ih bace u nesvest.Bilo bi jako zabavno videti komentare unturašnjih situacija i dogadja u srbiji i na balkanu iz ugla RT:)JAKO ZABAVNO a i POUČNO,mnogi se ovde PLAŠE da kažiu šta je šta i ko je ko, a ostali rade za šta je šta i kojekude.

 6. Aleksandar says:

  E moj Putine, narod u Srbiji je gladan ,ne trba mu priča da je sit,da je napolju plus trideset, da je rodila malina...Srbinu sada trba NARODNAKUHINJA!

  • ostrogorski says:

   Može Putin da nam obezbedi i poljske kuhinje. Samo da ne zaboravi kutlače i ljude koji će da nam pune porcije...

  • says says:

   Vec zadnjih 30 godina unazad treba Srbinu narodna kuhinja.

 7. Penzioner says:

  Kako smo nezahvalni, čudo jedno. Pa zar nam vladalac pre nekoliko dana ne izjavi: "Ponosan sam na to što nam frižideri nisu prazni i što deci nećemo ostaviti dugove da vraćaju." Od prepunih frižidera mesa i svakakvih drugih đakonija (ali u Lidlu i drugim stranim trgovinskim lancima) mi radije u tanjir ubacimo dve travke rukole (za koju 99% stanovnika ove pustahije i ne zna kako izgleda), pazeći da se od prejedanja ne ugojimo, ne ugledajući se na njega, koga niko ne bi prepoznao po slici iz devedesetih godina prošlog veka, kada je iza skupštinske govornice mahao zatvorskom košuljom sa brojem jedan svom današnjem savetniku Mlađanu Dinkiću. I u pravu je kad kaže da nećemo deci ostaviti dugove da vraćaju. Vraćaće ih njihovi praunuci, ako ih u Srbiji bude bilo, obzirom na obaveze naseljavanja onih na koje smo se obavezali Dablinskim, Marakeškim i Sporazumom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Austrije, za koje je sam rekao da će se za deset godina njihov broj izjednačiti sa brojem najsposobnijih, mladih, građana Srbije koji se svake godine isele iz Srbistana u nameri da se u nju više nikad ne vrate, jer pored onih sa kupljenim diplomama nemaju nikakve šanse za dobijanje bilo kakvog posla. Što mu ministarka ekologije ne zna pročitati napisani tekst, a milionskoj cifri da i ne govorimo, zar je to važno. Ionako za crvenu boju reke Pek šalje izaslanicu da razgovara sa ribarima. Valjda će joj oni objasnisti zašto je reka takva i zašto i ono preostalih bistrih potoka u Srbiji više neće imati vodu za piće, zbog alavosti onih kojima je ministarka energetike dala dozvole za izgradnju mini hidroelektrana, od kojih niko osim njih neće imati nikakve koristi, ali hoće sve veće iznose računa za struju imati sve siromašniji narod.

 8. pravda says:

  Slavenko Terzic je olos,od njega nemozes ocelivati nista sto je u korist srba i srpske drzave.Tako,ako njega budete pitali za RT ,odgovor se zna unapred, zato mi koji smo za SVE PRAVOSLAVNI SAVEZ MORAMO PODRZATI BRATSKU RUSIJU.I NE SAMO DA IM DOZVOLIMO RT,VEC I VOJNE BAZE U BUJANOVCU,SUBOTICI ,BANJA LUCI, TREBINJU.E TAKO CEMO IMATI BRACU BLIZU SEBE,A NE OVE NATO FASISTE , ZIVELA RUSIJA, ZIVEO BRATSKI RUSKI NAROD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *