БОМБА У ПРИШТИНИ: Ово су застрашујући подаци о кандидатима за лажног премијера!

BOMBA U PRIŠTINI: Ovo su zastrašujući podaci o kandidatima za lažnog premijera!

30 avgusta 2019

U dosadašnjem procesu priprema za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu utvrđena je kandidatura četiri kandidata za takozvanog mandatara nove vlade Kosova, od toga su trojica muškarci i bivši komandanti terorističke Oslobodilačke vojske Kosova i jedna žena koja je po profesiji univerzitetski profesor.

Kandidati za lažnog premijera su Kadri Veselji iz Demokratske partije Kosova (DPK), Ramuš Haradinaj iz koalicije Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Socijaldemokratske partije Kosova, Famir Ljimaj kao kandidat koalicije Socijaldemokratska inicijative (SDIK), Alijanse novo Kosovo (ANK) i Partije pravde (PP) i Vjosa Osmani, ispred Demokratskog saveza Kosova (DSK).Kadri Veselji (51) je predsednik DPK i do sada je u dva mandata obavljao i funkciju predsednika kosovskog parlamenta.

Veselji je jedan od osnivača bivše terorističke “Oslobodilačke vojske Kosova”, a posle rata na Kosovu bio je rukovodilac takozvane Obaveštajne službe Kosova koja je proizašla iz bivše OVK.

Trenutno je na doktorskim studijama u Sloveniji.

Najmlađa među kandidatima za takozvanog premijera je Vjosa Osmani (37) koja je doktor pravnih nauka i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, na R.I.T Kosovo i na Univerzitetu u Pitsburgu, u SAD.

Bila je poslanica u tri poslednja saziva takozvane Skupštine Kosova, a prethodno šefica osoblja predsednika lažne države Kosovo kada je tu funkciju obavljao Fatmir Sejdiu.

Na poslednjim izborima za takozvane poslanike Skupštine Kosova Osmani je sa 60 hiljada glasova postigla najbolji rezultat medju ženama.

U poslednjem sazivu Skupštine Kosova je bila predsednica skupštinskog Odbora za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije.

Ramuš Haradinaj (51), lažni premijer u ostavci i lider ABK bio je jedan od najpoznatijih komandanata bivše terorističke Oslobodilačke vojske Kosova zadužen za operativnu zonu Dukađini.

Bio je takozvani premijer Kosova u mandatu 2004. do 6. marta 2005 godine, kada je podneo ostavku i dobrovoljno otišao u Haški tribunal, nakon što je dan ranije dobio optužnicu za navodne ratne zločine.U dva suđenja pred Haškim tribunalom Haradinaj je oslobođen svih optužbi.

Za premijera je ponovo izabran 2017, godine i ostavku je ponovo podneo kada je dobio poziv od Specijalnog suda da se pred tužilaštvom pojavi u svojstvu osumnjičenog.

Kandidat Socijaldemokratske inicijative, ANK i Partije pravde, Fatmir Ljimaj (48) je zamenik lažnog premijera u ostavci.

I on je bio jedan od najpoznatijih komandanata bivše terorističke OVK. Posle rata jedan je od osnivača Demokratske partije Kosova, koju je napustio 2015. godine, kada je formirao stranku na čijem je čelu.

Ljimaj je takođe bio optužen za ratne zločine pred Haškim tribunalom ali je oslobođen svih optužbi.

I na Kosovu je nekoliko puta bio optuživan za korupciju i za ratne zločine, ali je takođe oslobođen svih optužbi.

(Telegraf)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *