БОМБА ВЕСТ! РУСИ ОПТУЖУЈУ: Оно што су Кинези урадили за време пандемије КОРОНАВИРУСА, НИЈЕ НОРМАЛНО!

БОМБА ВЕСТ! РУСИ ОПТУЖУЈУ: Оно што су Кинези урадили за време пандемије КОРОНАВИРУСА, НИЈЕ НОРМАЛНО!

19 априла 2020

Аутор: Гљеб КУЗЊЕЦОВ, Експертски институс за социјалне студије (Москва)

ЕВО да обришем сузу са којом нисам рачунао.

Кина је званично признала да „на данашњи дан“ симптоме Covid-19 има највише 20 одсто инфицираних корона вирусом.

Ово се досад сматрало „алтернативним мишљењем“, на које су се усуђивали само најсмелији научници.

А ево још једне бомбе.

Све који нису показивали симптоме – без обзира на позитиван тест, Кина није унисивала у статистику оболелих. На пример, од тренутних 6764 случајева са позитивним тестом: само 1297 је показивало и симптоме Covid-19 и – једино су они и били уписани у колону „болесни“.

Саопштили су: таква је наша методика. Али, каква је то методика, господо?

То значи да 80 одсто оних који су били „позитивни“ на тестирању није ушло у кинеску херојску статистику која оперише са 82.000 хиљаде пацијената, који су нам свима гурани под нос као пример доброг и правилног рада. Браво!

Наследници Маоа овим су нарочито поздравили оне ударнике и ентузијасте из целог света који под Covid-19 уписују са збирним симптомима, не тестирајући чак ни приликом обдукција.Ах да. Ово је требало на време признати. У супротном, неко би се за то ухватио, рецимо, у мају – па би било незгодно. А овако су све сами испричали.

Светска здравствена организација још није стигла да се покајнички изјасни о овоме.

Сједињене Државе су по СЗО казнено удариле доларом. Надам се да ће и најоштрије мере сустићи ту предивну организацију која је тврдила да симптоме, на овај или онај начин, показује већина заражених, а да Кина демонстрира чуда отворености и сарадње.

Испоставља се да су сви модели који су по свету и Европи месецима `цртани` на основу кинеских података – све оне криве и равне линије, сви `зупчаници` и остало – били засновани на полазној лажи. Да су сва поређења несрећних Европљана са Кином били покушаји упоређивања са празнином, са пиаром, са обманом.

Владе су своје одлуке доносиле на бази фундаментално неверодостојних података.

На Covid-19 позитивни без симптома нису уношени у кинеску статистику ,а ни нетестирани без симптома, али – ко и једне и друге уопште рачуна?

Поврх свега, не може се не приметити да се за време евро-америчке фазе епидемије код лекара разумевање суштине проблема не само повећава него и мења вртоглавом брзином однос према моделу „вирусно-бактеријске пнеумоније“ који су предложили кинески другови. А и однос према корисности респиратора.

Грубо говорећи, да у време избијања епидемије у Италији није било никаквих информација, никаквих „ХИВ-протокола“, никаквог „кинеског искуства“… Италијанима, Французима, Шпанцима и Американцима са Британцма, а и нама у Русији, било би лакше.

(сажета верзија текста)

(Факти)

KOMENTARI14 коментара

 1. Cp6a says:

  Шта исприча овај социолог, изгледа прозападне оријентације? Долази време да грађани на западу питају своје владе зашто толико пострада народа у њиховим супериорним уређеним и богатим државама. А за то мора да се нађе неки кривац.

  • Billy Kid says:

   To što čovek ispirča je početak odmotavanja klupka. Šašavi gejts se kikoće iza ugla i uživa u ovim događajima, on je zaista uveren da mu niko ništa i ne može, a njegova je misija da istrebi 6,5 milijardi ljudi. Pravi zadatak za pravog čoveka. Lova? Lova nije problem, kako kaže sam gejts, pogledajte samo šta radi s prstima, šalje dobro poznate masonske signale koji podsećaju na hindu tantru. Ne daj Bože da se ko pobuni, odmah šalje vojsku i specijalce. Da li nekom može da uspe zavera protiv samih zaverenika?

  • Velika Metla says:

   Срба,а КОЛИКО је то умрло људи на западу од "короне"? Званични извештај ЕУ је да је у протекла три месеца умрло око 5% особа мање него у прва три месеца прошле године. Много људи знам у мојем окружењу и сви су живи. И нико није облео ни од чега другог до од чисте прехладе.

   • Cp6a says:

    Добро Метло, мислим да смо о томе већ причали. Кад не буде полицијски час, прошетај се до неке најближе болнице, па кажи ово исто тим лекарима и сестрама, или још боље пацијентима што леже тамо. Јесте, ово је светска завера, где супротстављене и велике нације овде дувају у исту фрулу, јер хоће Метлу да поробе, чипују, програмирају и у зомбија претворе.

 2. zaliv.net says:

  Rusi optuzuju? Ima li trunke istine u ovom tekstu, Rusi zapravo podrzavaju Kinu kad je rec o ovom virusu...

  • ene says:

   Rusi svakog podržavaju dok se ne otkrije da je u pitanju mutljavina koja šteti čitavom svetu. U pitanju jeste obmana sa dalekosežnim posledicama za sve nas, valjda vidimo i sami.

   • zaliv.net says:

    Ovaj tekst izlazi u vreme kada Rusija podrzava Kinu, tekst je tu da bi neko kliktao i citao kao i da bi neko tamo dobio malo na popularnosti a u njemu nema trunke istine.

 3. Kulak says:

  Kina po kineskim službenim podacima ima 1.400.000.000 stanovnika.Veliki broj inostranih statističara čije sam podatke pratio tvrde da Kina ima najviše 700.000.000 stanovnika,dakle upola manje nego što tvrde Kinezi.Bilo kako bilo,kad Kinezi objave neke statističke podatke treba biti jako,jako oprezan.

 4. milorad2 says:

  ovo sa kovidom je sve toliko mutno još ako je retro-virus najeb. smo.Izgleda da NIKO tačno ne zna šta se dešava.Ne mogu da ga izoluju kako treba ne mogu da imaju zbirne simptome koji determinišu bolest koju izaziva i anamezu bolesti, ne mogu tačno da procene inkubaciju i virulentnost , znači kao da jure duhove ili imamo posla sa nekoliko podvrasta istog virusa pa šta vam se zalomi,kijavica ili groblje.

  • Istina says:

   Poslusaj na YouTube sta o virusu kaze Dusan Dundjer, sve ce ti biti jasno.

 5. Pera says:

  Samo vi nastavite da uvodite 5G i da prasite iz aviona pa ce te se mnogo vise cuditi !

 6. Slobodanka says:

  Ovo je napisao neki ruski eurofil (evropoljubac). Kad budeš prvi u ozbiljnom suočavanju sa nekim novim i velikim problemom poput Kine, za to nećeš od svih dobiti čestitke, biće i prigovora kako nisi to sve još bolje prežvakao i sažvakao pa da svima nama bude lakše.

 7. Gardista says:

  Kako ovo lici na simultano usputni prevod jednog maloletnog pakistanca koji upravo hita kroz Srbiju, grabeci ka EU, ako ga hoce a ako ne...dobra je i Srbija.

 8. Zoran says:

  Niko i ne racuna u obolele one koji nose virus a nemaju simptome.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u