БОМБА! Зеленски био на тајном састанку: УKРАЈИНА ПРАВИ НОВУ АРМИЈУ!

BOMBA! Zelenski bio na tajnom sastanku: UKRAJINA PRAVI NOVU ARMIJU!

26 jula 2023

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da Ukrajina napreduje u izgradnji sopstvene „vojske bespilotnih letelica“, pošto je nedavno pojačala napade takvim naoružanjem na Krim, ali i na teritoriju Rusije.

U video obraćanju u utorak uveče, Zelenski je rekao sunarodnicima da je u utorak bio svedok događaja koji nije bio javan, ali je „bio važan sa strateškog stanovišta“: vladini zvaničnici predstavili su rezultate prve godine vojnih bespilotnih letelica.– Ne projekat, već prava ukrajinska armija dronova. Održana je prezentacija različitih tipova ukrajinskih dronova koji se koriste za odbranu, kao i sastanak sa proizvođačima, dizajnerima i donatorima – rekao je, između ostalog, ukrajinski predsednik.

– Odbrani su apsolutno potrebne sve bespilotne letelice, od prilično jednostavnih dronova Mavic do pomorskih dronova i dronova velikog dometa. Inače, često razgovaramo o ovoj temi. Rezultati postoje i to se vidi u vestima – istakao je Zelenski, misleći na napade dronovima koji se pripisuju Ukrajini.

Najsvežiji primer je udar bespilotnog uređaja na Kerčki most 17. jula, izazvavši smrt dve osobe i prekid drumskog saobraćaja na jedinom mostu koji povezuje Krim i kontinentalnu Rusiju. To je ključna infrastruktura za transport vojne opreme iz Rusije na front u Ukrajini.

Takođe, na Krimu je u poslednje vreme pogođeno nekoliko vojnih skladišta, a nedavno su ruske lasti objavile da su uništile dva ukrajinska drona u Moskvi, od kojih se jedan srušio u blizini ruskog ministarstva odbrane, a drugi na trgovački centar na jugu prestonice.

– Biće još dobrih vesti uz pomoć ukrajinskih dronova. I ovo je fundamentalno – „obećao“ je Zelenski u utorak uveče.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Pa,Ukrajincima počinje nedostajati njenih vojnika!Ono što ih može nadomjestiti zaista jesu dronovi zračni,kopneni,morski,raznih tipova i namjena!Ukrajina će u ratnim uvjetima teško moći ostvariti značajniju proizvodnju istih,ali ih USA-Zapad može našopati istima u gomilama!Ali vjerovatno ne tako brzo, a do tad će Ukrajina kao takva nestati a ovaj rat će prerasti njene granice i postati internacionalni!U kom će ti dronovi i roboti postajati sve značajniji,kako u proizvodnji tako i u borbi(ratu)!Što onda daje šansu i malo uljudno Rusiji protiv mnogo uljudno USA-Zapada!Tako da će se svi sada baciti u pojačano istraživanje-proizvodnju i upotrebu AI umjetne inteligencije, robota,dronova i sl.!A konačno su i Rusi to počeli shvaćati i nakon kašnjenja ulaze u tu utrku i oni! Jer osim vlastite pameti,AI,robota,dronova i sl.,što im njima malobrojnima preostaje za obstanak u tom mnogoljudnom i neprijateljskom sve naprednijem,moćnijem i agresivnijem okruženju!

  2. Beli Orao says:

    To ti je i poslednji pokušaj jer ljudstvo si potrošijo idiotu jedan,sad se hvali sa slamkom u ruci !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *