БОМБА! Зеленски био на тајном састанку: УKРАЈИНА ПРАВИ НОВУ АРМИЈУ!

БОМБА! Зеленски био на тајном састанку: УKРАЈИНА ПРАВИ НОВУ АРМИЈУ!

26 јула 2023

Председник Украјине Володимир Зеленски каже да Украјина напредује у изградњи сопствене „војске беспилотних летелица“, пошто је недавно појачала нападе таквим наоружањем на Kрим, али и на територију Русије.

У видео обраћању у уторак увече, Зеленски је рекао сународницима да је у уторак био сведок догађаја који није био јаван, али је „био важан са стратешког становишта“: владини званичници представили су резултате прве године војних беспилотних летелица.– Не пројекат, већ права украјинска армија дронова. Одржана је презентација различитих типова украјинских дронова који се користе за одбрану, као и састанак са произвођачима, дизајнерима и донаторима – рекао је, између осталог, украјински председник.

– Одбрани су апсолутно потребне све беспилотне летелице, од прилично једноставних дронова Мавиц до поморских дронова и дронова великог домета. Иначе, често разговарамо о овој теми. Резултати постоје и то се види у вестима – истакао је Зеленски, мислећи на нападе дроновима који се приписују Украјини.

Најсвежији пример је удар беспилотног уређаја на Kерчки мост 17. јула, изазвавши смрт две особе и прекид друмског саобраћаја на једином мосту који повезује Kрим и континенталну Русију. То је кључна инфраструктура за транспорт војне опреме из Русије на фронт у Украјини.

Такође, на Kриму је у последње време погођено неколико војних складишта, а недавно су руске ласти објавиле да су уништиле два украјинска дрона у Москви, од којих се један срушио у близини руског министарства одбране, а други на трговачки центар на југу престонице.

– Биће још добрих вести уз помоћ украјинских дронова. И ово је фундаментално – „обећао“ је Зеленски у уторак увече.

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Pa,Ukrajincima počinje nedostajati njenih vojnika!Ono što ih može nadomjestiti zaista jesu dronovi zračni,kopneni,morski,raznih tipova i namjena!Ukrajina će u ratnim uvjetima teško moći ostvariti značajniju proizvodnju istih,ali ih USA-Zapad može našopati istima u gomilama!Ali vjerovatno ne tako brzo, a do tad će Ukrajina kao takva nestati a ovaj rat će prerasti njene granice i postati internacionalni!U kom će ti dronovi i roboti postajati sve značajniji,kako u proizvodnji tako i u borbi(ratu)!Što onda daje šansu i malo uljudno Rusiji protiv mnogo uljudno USA-Zapada!Tako da će se svi sada baciti u pojačano istraživanje-proizvodnju i upotrebu AI umjetne inteligencije, robota,dronova i sl.!A konačno su i Rusi to počeli shvaćati i nakon kašnjenja ulaze u tu utrku i oni! Jer osim vlastite pameti,AI,robota,dronova i sl.,što im njima malobrojnima preostaje za obstanak u tom mnogoljudnom i neprijateljskom sve naprednijem,moćnijem i agresivnijem okruženju!

  2. Beli Orao says:

    То ти је и последњи покушај јер људство си потрошијо идиоту један,сад се хвали са сламком у руци !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u