БОМБА! ЗЕЛЕНСKИ ОТKРИО ЗА АМЕРИЧKЕ МЕДИЈЕ: Русија и Украјина близу договора, Kијев спреман да прихвати услове!

BOMBA! ZELENSKI OTKRIO ZA AMERIČKE MEDIJE: Rusija i Ukrajina blizu dogovora, Kijev spreman da prihvati uslove!

5 aprila 2022

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je u intervjuu za Si-Bi-Es rekao da su ukrajinska i ruska delegacija „veoma blizu“ dogovora o nenuklearnom, vanblokovskom i neutralnom statusu zemlje, citira transkript njegovog intervjua.On je istakao da će Ukrajina prihvatiti nenuklearni, vanblokovski, neutralni status, ali će istovremeno Ukrajina dobiti članstvo u Evropskoj uniji.

Zelenski je takođe napomenuo da su važan deo sporazuma bezbednosne garancije, koje bi trebalo da obuhvate niz zemalja koje podržavaju Ukrajinu i poštuju ove „određene bezbednosne uslove“ zabeležene u dokumentima.

Ranije je održano nekoliko rundi pregovora ruske i ukrajinske delegacije. Posle razgovora u Istanbulu, šef ruske delegacije na razgovorima, pomoćnik predsednika Ruske Federacije Vladimir Medinski, primetio je da je Kijev počeo realnije da pristupa pitanju neutralnog statusa.

Izjave, sankcije, gubici, snimci iz ratne zone glavni su događaji u mesecu koji je protekao od početka sukoba u Donbasu i Ukrajini.

KOMENTARI15 komentara

 1. Kosovac says:

  Ne lipši magare do zelene trave.

 2. milorad5 says:

  HAHAHAH sad će expres da se dogovore kada je putin uveo zlatnu rublju.EU-USA koalicija ima samo još jedan izlaz ,da se ukr."dogovori" sa rusima tj.ima da ćute i da rade šta im se iz NATO kaže i što rusi traže.Posle toga expres ukidaju SVE sankcije pod izgovorom da su eto rusi bili "kooperativni",jer putinov potez sa rubljom je POTPUNO IZVODLJIV i što duže traju "sankcije" i ta šema se bolje organizuje i ustali oni su u sve goroj situaciji.Mogu i da probaju nuk.ili biološki rat protiv rusije ali mislim da im ta opcija nije baš mnogo prijatna,u SVIM ostalim scenarijima oni TONU.Ali čak i ako expres vrate opljačkane pare rusima i ukinu SVE sankcije a moraće jer će rusi INSISTIRATI na tome, valutni presedan koji se desio,pljačka koju su pokušali i odgovor rusije na tu situaciju ih je svakako doveo u mnogo mnogo lošiju situaciju nego pre 24 feb.Sada će mnogi ugovori da se prebaci ipak na bilateralni valutni nivo jer je svima jasno da nema potrebe da plaćaju REKET zapadu na svoju trgovinu:)Mnogo su se zajeb.,opasno su se zajeb.na zapadu sa ovim što su ovako divljački i siledžijski reagovali,dobili su po labrnji kao nikad dosad i vojno i ekonomski i propagandno su se totalno ponizili i razotkrili u svojim krajnjim nameram i planovima,nikad oni više neće biti ono što su bili do pre mesec dana,jer sad će OPEC da im pošalje pisamce:)a onda će se napraviti i drugi karteli,bankarski,sirovinske berze,proizvodnja ili transport ,ništa od toga nE MORA pa i NE TREBA daide preko londonskih berzi ili američkih,ZAŠTO bi to radili i plaćali im proviziju sa kojom prave oružje i armije da bi nas napali i porobili:)iz istog tog kartela.Jedno je sigurno ako BRZO ne reaguju u vašingtonu i briselu i pokušaju da smanje gubitke i povuku se iz ove bitke koja počinje,do kraja sledeće god. oni će biti u tako teškoj krizi da će se ozbiljno postaviti i pitanjhe njihpvih "alijansi",ima da poočne ujedanje u čoporu kada zagusti.Samo želim da napomenem da je vaš "analitičar" ovde prorekao zlatnu rublju još početkom prošle god.Trebao bih stvarno da se zaposlim na berzi bre:)a da sam stvaro imao mnogo para ja bigh sad sedeo na takvoj gomili rubalja kakvu bi malo ko imao i čekao kokose iz EU da dodju kod DEKE,privatnog posednika rubalja,čisto da se ne blamiraju da kupuju rublje od rusa:)POLITIKA BRE:)

 3. Kulak says:

  Krim su banderovci izgubili zauvek. Donjecku Narodnu Republiku će izgubiti zauvek. Lugansku Narodnu Republiku će izgubiti zauvek. Još me zanima šta će biti s preostalih 6 ruskojezičnih oblasti u bivšoj propaloj državi ukrajini. Nije mi realno da će nacisti banderovci imati dominaciju u starim ruskim gradovima koje su osnivali ruski carevi: Odessi, Nikolajevu i Hersonu. U tim gradovima su ukrajinci do 1901. godine činili manje od 2% stanovništva. Znam da je u tim sredinama zadnjih trideset godina provođena nasilna ukrajinizacija, a zadnjih osam godina i brutalni teror i genocid nad domicilnim ruskim stanovništvom. Nacistima banderovcima se treba nemilosrdno osvetiti za spaljivanje živih ruskojezičnih civila 2. maja 2014. godine u Domu sindikata u Odessi. Upravo iz tog razloga je nezamislivo da nacistička banderovska čizma ikada više gazi slavnim ruskim gradom Odessom.

  • Kosovac says:

   @ Kulak, …..U pravu si kolega. Potpuno. Ovo je prilika da se ta gamad potpuno otera sa Ruske zemlje i Ruskog sveta.

  • milorad5 says:

   sve ruske oblasti će biti vraćene u MATICU,nisu ruski vojnici ginuli da bi opet peobučeni poljaci i pokatoličeni šljam vlaadao nad ruskim narodom.TO je uslov,PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE a ne KOMUNISTIČKE GRANICE odokativno i namerno na štetu rusije stvorene.Nisu rusi ni slepi ni glupi imaju više nego poučan primer srpske krajne i kosova,neće ostaviti svoje gradjane ponovo na milost i nemilost zverima sa zapada.

 4. See Y Leter Aligeder says:

  Eto, to samo govori da ako imaš prozapadnog korumpiranog lidera njega možeš da kontrolišeš samo ako ga ljucneš po glavi svakih par sekundi.

 5. Rista Bre says:

  Uvek sam bio dve polovine čoveka. Nikad jedan ceo. Šta ja mogu kad je sad ovako sad onako, pa sam cela veka balansirao. Evo vam moja dva stava od moje dve polovine ljudskosti koje treba da su - JA!

 6. Rista Bre says:

  Uvek sam bio dve polovine čoveka. Nikad jedan ceo. Šta ja mogu kad je sad ovako sad onako, pa sam cela veka balansirao. Evo vam moja dva stava od moje dve polovine ljudskosti koje treba da su - JA! Prva JA polovina kaže. Ne skačite previše na ove izjave Amerike. Zelenski rekao? Jeste, ali njega niko ne pita ništa. To nije istina ni pod razno. Nisu to pregovori Ukrajine i Rusije, nego Amerike i Rusije. Na ovaj način to je pirova pobeda Rusije, koliko ja vidim trenutno. Amerikanci sve rade samo da se Rusi povuku. Zaboli njih za Donbas, oni će ga dati samo da Rusi stanu i ne uđu u Odesu. Odesa bi već bila neka (polu)pobeda Rusije. Ovako, kako se sada pretstavlja, imamo bezveznu situaciju. Kada se Rusi povuku, nacisti će ostati na vlasti, ući u EU i NATO će onda indirektno ali potpuno ući u Ukrajinu i izgraditi bazu u Odesi kroz jedno 5 do 10 godina. Znači Rusi neće razoružati, a neće ni denacizovati Ukrajinu. Za 5 godina, Zapad će obnoviti sve što njemu treba, propagandna mašinerija će i dalje ubeđivati naci deo Ukrajine da su najplemenitiji na Svetu, a Rusija će za tih 5 godina biti potpuno gurnuta iz Ukrajine i neće imati nikakav uticaj. Izgleda da Rusi nemaju snage da idu do kraja, ako sz tako nešto uopšte i planirali. S druge strane, Donjeck i Lugansk će postati nezavisne i Rusi će opet oklevati sve dok Ukrajinci, naoružani sa američkim oružjem ne počnu ponovo da napadaju. To je nacizam u osnovi podržan 100% sa Zapada i nema šanse da Rusi postignu neki trajniji uspeh, bar bazirano na ovome što Amerika trenutno nudi Rusima preko Zelenskog, samo da bi se Rusi povukli. Rusi nisu trebali ni da kreću za tako "malo" uspeha. Ali ajde, bolje išta nego ništa. Sada su karte otvorene i Amerikanci tačno znaju ruski stav. Ako se Rusi povuku samo sa Donjeckom i Luganskom u svome džaku, to je samo znak da su se povukli jer nisu uspeli više od toga. Odmah posle zastoja Rusa kog Kijeva, znao sam da će se kilavo završiti. Dobro, još nije kraj i svi su izgledi da se sprema novi front daleko od Kijeva. Aj da vidimo da li će do toga doći i šta će biti u tom slučaju, mada ja ne verujem da su Ukrajinski generali toliko blesavi da se frontalno suprotstave Rusima.

 7. Rista Bre says:

  Drugi JA kaže! Ostaje uteha da su Rusi pokrenuli plaćanje u nacionalnim valutama i ostaje uteha da se vidi početak oslobađanja Sveta od Zapadne hegemonije.Nema šanse da se sve obuhvati sa ovoliko malo činjenica, jer ovo je samo jedan predlog Amerike preko Zelenskog. Nadam se da Rusi neće zagristi ovu otrovnu jabuku. Očigledno je da je Zapad uspeo da pretvori rat ukrajinskih nacista protiv Rusa i da sada praktično Amerika ratuje sa svojim ukrajinskim snagama protiv Rusije. Ako rusi to ne shvataju, onda im ne bih bio u koži. Međutim, može biti da smo mi očekivali da će Putin osvojiti Poljsku, Nemačku i Francusku pa smo malo razočarani, jel! Naravno da su to pusti snovi a ako pogledamo i drugu stranu ogoljene realnosti, kako se tek Ameri osećaju? Rusi su zagrizli Gruziju i odneli taj zalogaj sa sobom, vratili Krim, sprečili Zapad da osvoji Belorusiju sa onim prolećem, sada će priključiti Lugansk i Donjeck sa Marijupoljem(bar se nadam) i kada sagledamo sve to na jednoj gomili, nije teško shvatiti da Zapad dobija dijareju što to mora da prihvati. A mora. Ako Rusija nastavi da se učvršćuje i dalje, biće to zaista ogroman uspeh. Zapad ipak shvata da je poražen u Ukrajini, Belorusiji, Gruziji, Zapad shvata da nisu uspeli da sačuvaju dolar od klizanja nizbrdo, shvata da su Rusi ipak razbili sve vojne strukture Ukrajine i sigurno mu nije dobro. Mi Srbi smo leteli sa našim očekivanjima iznad realnosti.

  • Kosovac says:

   A bre Risto, imaš ti i više od 2-3 svojih „JA“, videli smo na ovom sajtu Intermagazin. Ali ova tvoja sadašnja 2 sorošoidna „JA“, Ja bih to nazvao JAJA Ristina bre. Dva puta JA, naravno to je JAJA. ...............Sada te pitam, a što bi se neko sekirao što se tuđe koze Prcaju, a našeg Jarca zato bole JAJCA? Pa to ti je kao ona stara Kosovska poslovica, koja može da e primeni i na našeg Ristu: „Nit se tera, Nit se vodi“.

   • Rista Bre says:

    hehe, matori gilipter rešava stvari visokozvučnim komentarima. Nema ništa od tebe. Ne vrediš ni 1% levog debelog guza moje simpatije Zorane. Piješ li ti, Kosovac?

    • Kosovac says:

     Pijem Zaječarsko ćirilićno pivo. A um mi bistri komovica dobra i jeftina, sa pijace. Sve je to dobro, dok Centralni komitet fon der Lajen Banditen ne dadne nalog ministru Zorani da sprovede u delo zakon o zabrani prodaje rakije na srpskim pijacama.

  • doktrina soka says:

   Ma daj @Risto,sta ce Ameri i Englezi da ucenjuju Rusiju,pa Rusaji su trecinom vojne snage razbili Ukrainu vojno i ek.promenili svetski monetarni sistem, papirice polozili u visokim pecima i uveli zlatni standard na velika vrata u svetsku monetarnu podelu sveta. Sada ce se vidjeti koje drzave su vodile dvostruko knjigovodstvo,a sa prepolovljenom monetom mogu samo kupiti toalet papir,a industrija za ratnu opciju je u debelom qwrcu. Zelenski samo ispusta baloncice,po nagovoru, da vide reakciju Rusije. a sto se tice Odese ,pa Putin bi si pre ruku odrezao nego da im je da. UKRAINA CE POSTATI KONTINENTALNA DRZAVA, KLADIM SE NE U PARE VEC U GLAVU. Protiv Rusije su samo EU, Engleska i SADe,ZAR JE TO CELI SVET ,KAKO CNN dreci.A i kod nas seru li ga seru.Eno ona lujka debela Zorana VEC ODLETILA U POLJSKU DA DOGOVARA ZELENU AGENDU,BAR DA JOJ ONA VETRENJACA LUPI U DEBELO DUPE,MISLI TRPATI PARE U DJEPOVE, MA NECE MOCI,LUDA DA TU AGENDU SPROVEDE TREBA NAM 5 g I DOTLE DA SISAMO NJENU SISU.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Bravo, Kosovac. Samo, to, kod Rileta sa jajima nema veze. I on i onaj nesrećnik, crni Milorad-pet (nadam se da se "petica" ne odnosi na broj podstanara u šupljoj mu glavi) prečesto pokazuju nešto što, bojim se, prema MKB 10, ima jasan naziv - šizofrenija. S tim što ne mož' čovek da ih tačno svrsta jer, iz komentara u komentar, variraju i lutaju... od F 20 do F 29.

 8. Mate says:

  Vi očito ne vidite da se 2 židova dogovaraju kako da se pobije što više Slavena i pripadnika bijele rase da se uspostavi Nova Kazarija, nego navijat za bilo koju stranu kao da iti jedna nije kontrolirana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *