БОМБАРДОВАНА АМЕРИЧКА БАЗА! Серија страховитих напада на војску САД

BOMBARDOVANA AMERIČKA BAZA! Serija strahovitih napada na vojsku SAD

11 septembra 2020

U Jordanu je jutros došlo do serije velikih eksplozija u američkom vojnom skladištu municije u pustinjskom području kod grada Zarka, a njihov uzrok je najverovatnije kratki spoj električnih instalacija, saopštio je portparol jordanske vlade.Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

U tom području smešteno je nekoliko glavnih američkih vojnih baza, uključujući uzletište izgrađeno 2018. godine, koje je ujedno i štab za logistiku i snabdevanje, iz kojeg se snabdeva i garnizon američke vojske u Tanfu na jugoistoku Sirije.

– Početne istrage pokazuju da je eksploziju izazvao električni krug u vojnim skladištima municije koja se nalaze u izolovanom i nenaseljenom području i pod nadzorom je kamera – rekao je portparol.

Kako se navodi, ogroman narandžasti plamen osvetljavao je pustinjsko noćno nebo i mogao je da se vidi do glavnog grada Amana udaljenog 35 kilometara.

Bezbednosne snage su zbog eksplozije zatvorile Zarku, industrijski grad sa 1,5 miliona ljudi i sprečile svaki izlazak ili ulazak u njega.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Kratki el.spoj,daklen?!?

  2. persida says:

    Mali kurslus, a veliki cirkus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *