БОМБАРДОВАЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ ЈЕ ОТВОРИЛО ПАНДОРИНУ КУТИЈУ: Лавров о доминацији НАТО-а и кршењу међународног права

BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE JE OTVORILO PANDORINU KUTIJU: Lavrov o dominaciji NATO-a i kršenju međunarodnog prava

1 decembra 2022

ŠEF diplomatije Rusije Sergej Lavrov drži konferenciju za štampu o evropskoj bezbednosti.

Lavrov je konstatovao da Organizacija za bezbednost i saradnju u Evropi ima mnogo problema.– Danas se u Lođu održava događaj koji se obično nazivao sednica Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi. Ovo je dobra prilika da vidimo kakvu je ulogu igrala ta organizacija od momenta svog osnivanja. Danas se nagomilao ogroman broj problema na prostoru onoga što se danas zove OEBS – rekao je Lavrov.

Po njegovim rečima, NATO se vratio prioritetima Hladnog rata – žele da drže Ruse van Evrope.

– NATO želi da dominira svetom i ima ambicije u svim regionima planete. Zemlje u razvoju pokušavaju da shvate šta alijansa sprema protiv njih – rekao je Lavrov.

On je skrenuo pažnju i da je bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo, podsetio je Lavrov.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. milorad5 says:

  DA IAKO SAM MISLIO DA JE TO PRETERIVAJE I POGREŠNO TUMAČENJE NEKIH TEKSTOVA 1999. JE BILA POČETAK 3 SV.RATA.BOMBAROVANJE I NAPAD A ZATIM OKUPACIJA DELA TERITORIJE NAŠE OTADŽBINE KOJA TRAJE DO DANAS,JE BIO KRAJ UN,POVELJE UN I MEDJUNARODNOG PRAVA.TO JE BIO KLASIČAN AGRESIVNI RAT PROTIV SVIH NORMI I ZAKONA MEDJUNARODNOG PRAVA KOJE SU UVEDENE SPORAZUNMO IZMEDJU SVIH POTPISNICA POVELJE UN I ČLANICA UN 1945 I TIME JE SVE TO POSTALO NEVAŽEĆE.NAKNADNI NAPADI NA SUVERENE DRŽAVE KAO ŠTO SU IRAK,IRAN,LIBIJA,SIRIJA,MIJAMAR,VENECUZELA,ALŽIR,MALI,SOMALIJA,SUDAN,KAZAHSTAN,TUNIS ,EGIPAT,AFGANISTAN,RUSIJA(3XDO SAD)KINA,AZERBEJDŽAN,JEMEN,PAKISTAN,BRAZIL,ARGENTINA,KUBA,MAROKO,2X GRČKA,3X ITALIJA,2X NEMAČKA,2X FRANCUSKA,PORTUGAL,ŠPANIJA,ŠVEDSKA ,NOREVEŠKA,TURSKA,KINA(HONG-KONG OPERACIJA,SIKJANG OPERACIJA TAJVAN OPERACIJA) I NA KRAJU UKRAJINA.OVO JE SPISAK VOJNO NAPADNUTIH DRŽAVA I DRŽAVA KOJE SU NAPADNUTE SPECIJALNIM OPERACIJAMA ILI INSTRUMENTIMA EKONOMSKOG RATA ILI IMALE DRŽAVNE UDARE I POKUŠAJE DRŽAVNIH UDARA ORGANIZOVANE SPROVODJENE OD STRANE NATO PAKATA ILI OD NEKIH ČLANICA NATO PAKTA PA VI VIDITE.NA OVOJ LISTI NEMA JOŠ TUZCE DŽRAVA OJE SU POD ISTIM NAPADOM I KRAJNJE VEĆ DESTABILZOVENA U HRONIČNU KRIZU ILI ANARHIJU VEĆ DECERNIJAM OD STRANE ISTOG BLOKA.AKO SE ONI NE ZAUSTAVE IMAĆEMO OPŠTI POMOR I GHHAO NA SVETU NE RAČUNAJUĆI NJIHOVE MATIČNEDŽAVE,"BASTIONE SLOBODE I DEMOKRATIJE":)

 2. Istina says:

  Nato alijansa = hitlerova alijansa, nato alijansa = cetvrti rajh, hitlerova alijansa = treci rajh. Nacizam se vraca u punoj Swazi.

  • Istina says:

   Snazi

 3. Cetnik says:

  Kuku, hoce li sad svako svakog da bombarduje?

  • milorad5 says:

   ako se ovako nastavi baš to će se desiti.

  • Dip Prpl says:

   Ne, samo Anglosaksonci smeju da bombarduju sve ostale jer su oni jedini ispravni ljudi na celom svetu i tu ih podržava i Vatikan i jehovsko-isusovačke ćifutske religije koje isto najbolje znaju ko je ispravan a ko ne 😉

  • test01 says:

   NE, samo najjaci mogu to da rede (sto i rade odvajkada). Nista novo - da se ne zavaravamo... Samo multipolarni svet moze da donese bilo kavu ravnotezu - videli smo sta se desilo kada se SSSR raspao...

 4. Petrovgrad says:

  Kojevska Rusija mora da se vrati matici. To je koevka Rusije, a ne Vatikana.

 5. persida says:

  Mrzela sam komunizam, ali je Sovjetski savez bio gigant za ovu danasnju Putinovu Rusiju, kojom vladaju jevrejski tajkuni. Breznjev bi Ukrajince doveo u red za nedelju dana. Savremeni Rusi su tanki, istroseni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *