BOMBAŠKI NAPAD U BANJALUCI: Zbog neraščišćenih računa bacio bombu u autobus

BOMBAŠKI NAPAD U BANJALUCI: Zbog neraščišćenih računa bacio bombu u autobus

13 marta 2014

BOMBA-AUTOBUS02_620x0Vozač autobusa je poginuo, a dvoje putnika je povređeno u eksploziji bombe ubačene u autobus „Autorevoza“ u Banjaluci. Bombaški napad se dogodio u Ulici kneza Miloša uviđaj je još u toku, Taj deo grada i dalje je blokiran, a nezvanično saznajemo da je otkriven počinilic i da su specijalne jedinice pošle da ga uhapse.

Kako javlja novinar „Novosti“ sa mesta događaja, ekspozija se dogodila u 10.45 časova na autobuskoj stanici preko puta Poljoprivredne škole. Vrata autobusa bila su otvorena, kako bi putnici izašli, odnosno ušli. U tom trenutku prednjim vratima prišao je muškarac.

– Visok, crn, zalizan muškarac, obučen u crno, je samo ubacio nešto u autobus, ka vozaču i počeo da beži, a ubrzo se začula eksplozija – rekao nam je jedan od očevidaca.

– Začula se vriska ljudi. Vozač, sav u krvi, preminuo je na mestu.

Uviđaj na mestu eksplozije je još u toku. Prema prvim informacijama srećom povređeno je samo dvoje ljudi, i to lakše, od srče. Njima je pomoć ukazana u Kliničkom centru i pošteni su kućama.

Policija je odmah blokirala grad, a u toku je potraga za počinocem. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je osoba koja je od ranije poznata policiji, a on i preminuli vozač autobusa su se znali i imali su neraščišćene račune. Očekuje se da bi specijalne jedinice policije trebalo uskoro da ga uhvate.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *