БОРА ЂОРЂЕВИЋ: Курве су постале „старлете“, а криминалци су „бизнисмени“!

BORA ĐORĐEVIĆ: Kurve su postale „starlete“, a kriminalci su „biznismeni“!

11 oktobra 2017

Gost emisije „Intervju“ bio je gospodin Borisav Bora Đorđević, najintrigantniji muzičar bivše Jugoslavije i pevač legendarne „Riblje čorbe“, kojoj je veran od samog osnivanja. Buran život je ostavio traga, ali je on sve to vešto pretočio u stihove. Kad je trebalo da se kritikuje vlast, činio je to bez straha od posledica. Borini provokativni i realni stihovi ne prestaju da se citiraju, a on ih piše iznova sa istim žarom kao na početku karijere.

KOMENTARI12 komentara

 1. Svetlost na kraju tunela says:

  O ne, ko to kaže nama starletama i biznismenima? Pa u tvoje vreme dripci koji piju (alkosi i narkosi) su postajali značajni muzičari. Njegove pesme i jesu odraz svih tih propalih generacija njegovog i našeg doba. Dakle pokaj se, donesi rod vredan pokajanja, obrati se, i veruj u ime Jedinog posrednika ka Ocu nebeskom koji je Izbavitelj naš i Gospod Isus Hristos i traži da činiš volju Božiju kroz Ime Hristovo, pa onda izađi da razgovaramo.

  • Sofronije says:

   a ko si pa ti da sudis moze biti neki novi samozvani prorok Bora je savremenik i kriticar onog bivseg socijalistickog drustva delom je potkacio i ove pre nego je vreme otkacilo njega ostavio neizbrisiv trag na muzickoj sceni bivse SFRJ kritikovao kad niko nije smeo ni da pogleda u pravcu vodje i ti sad sudis nekom znas ti on je ovo i ono a sta si pa ti nisi ni za upotrebu posle velike nuzde cuti bre dripac obican i pokrij se daskom od wc solje da ne smrdis

   • Od vardara do triglava says:

    Ma tačno, u stvari to sa Borom je veliki gubitak vremena, još uvek, jer mi ni tada a ni sada nemamo nešto bolje od njega, ali na žalost zato ti se nudi najbolje a to je spasenje u Hristu, zato je glupo vređati, ne razumeti kao što radiš ti druže sudija, nego vidiš to radi i Bora, ali ćemo svi primiti pravedan sud Boga živoga.

  • Bill says:

   Udivo si se ili...?

 2. Pitagora says:

  Hrabrost i duhovitost su dve osobine koje niko ne može da ospori Bori Đorđeviću.

 3. goran says:

  Kakvih ovde ima ludaka, pisac prvog komentara pod hitno kod psihijatra, bez uvrede, ja ti zelim sve najbolje. Poludeo si u ime Hrista, a nisi se pitao da li je to Hristu potrebno.

  • Pitao sam Hrista says:

   E ako je u ime Hrista onda je to spasenje, jer je pisano da je Božija ludost davanja svog Sina za ljude ipak mudrija i od najvaće ljudske. Ludost u ime Hristovo je spasenje od ludosti sveta u kojem se nalazimo.

 4. električar says:

  Trebalo je da se bavi samo muzikom. Nije tzrebalo da dozvoli da ulazi u "političke vode". Dozvolio je da bude zloupotrebljen u procesu rušilačke stihije u Srbiji od 1990. godine naovamo, u procesu krađe i uništavanja ogromne društvene imovine, u procesu koji je zatro i unakazio narod u Srbiji ... To se ne zaboravlja !

  • Sud o Bori says:

   Mnogo toga je trebalo, mnogo toga bi bilo bolje od ovoga što je, međutim i njega kao i nas nosio je duh vremena, ali on od početka nije želeo svoj talenat da koristi drugačije od ovoga. Mnogi muzičari su i pre i posle baš tog njegovog tipa, vrsta buntovnika, vrsta surove druge strane realnosti itd, itd. Bora je najpre roker, pa hipik, pa boem, pa panker, ali uvek pesnik. On sam govori da inspiraciju nalazi u čitanju novina, otuda kod njega surove realnosti, malo politike itd, itd. Retko ponovljiva srpska duša.

 5. PRVA LINIJA says:

  ELEKTRICAR, CVIKCANGLE U RUKE I GULI ZICU, KO TEBE PITA ZA MISLJENJE, KONJU JEDAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *