BORAC ZA LJUDSKA PRAVA – MILIONER: Razvod otkrio da je Majkl Mur – prebogat

BORAC ZA LJUDSKA PRAVA – MILIONER: Razvod otkrio da je Majkl Mur – prebogat

26 jula 2014

Michael Moore 38Američki reditelj i oskarovac Majkl Mur, čuven po svojim dokumentarcima u kojima kritikuje kapitalizam, razveo se od supruge Ketlin Glin (56) s kojom je bio 22 godine u braku, ali brakorazvodna parnica posebno je bila interesantna javnosti jer je otkrila detalje o bogatstvu slavnog aktiviste koji je karijeru izgradio na imidžu čoveka koji pripada delu od 99 odsto obespravljenog čovečanstva.

Parnica je okončana na sudu u Mičigenu, a iz podnetih dokumenata sudu, međutim, proizilazi da je on zapravo više deo onog preostalog jednog procenta koji je često na meti njegovih filmova.

Reditelj Oskarom nagrađenog filma „Žeđ za nasiljem“ (Bowling for Columbine) poseduje devet kuća, među kojima je i vila od 10.000 kvadratnih metara, vredna dva miliona dolara, na obali jezera Mičigen, gde su mu susedi Madona i Brus Vilis.

„Kritikovao je kapitalizam, ali se obogatio na kapitalizmu“, izjavio je jedan od njegovih komšija za list Detroit njuz.

„Zašto je odlučio da živi u ovom konzervativnom kraju, to niko ne zna“, dodao je on.

Mur nije nikada krio da je zaradio milione od svojih filmova, ali je uvek s ponosom isticao da plaća porez u punom, sedmocifrenom iznosu.

Iz predočenih dokumenata proizilazi da je zapravo Glin – koja je producirala većinu Murovih ostvarenja, uključujući „Farenhajt 9/11“, „Sicko“ i „Kapitalizam: Ljubavna priča“, ta koja je uživala u raskošnom životu, a da ju je Mur kritikovao što je njihovu kuću na jezeru pretvorila u luksuznu palatu.

Ne misle, međutim, svi da Mur treba da se izvinjava zbog života u blagostanju. „Mislim da je to zaslužio“, kazao je jedan drugi njegov sused.

U svakom slučaju, Mur i Glin su se, prema saopštenju rediteljevog advokata, rastali kao prijatelji.

Mur je sadržaj saopštenja postavio na svojoj Fejsbuk stranici zajedno sa linkom za video snimak pesme Brusa Springstina „Rosalita (Come Out Tonight)“ na JuTjubu.

Mur trenutno radi na finalizaciji svog 10. filmskog festivala u Travers Sitiju koji se otvara iduće sedmice.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Spasoje says:

    To je ta američka dvoličnost i duplih standarda. Nek im je na čast.Jednog dana,sve će oni to platiti,dal, parama ili raznim bolestima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *