БОРБЕНИ БРОДОВИ НАТО УШЛИ У ЦРНО МОРЕ, УKРАЈИНА УПАЛА У ДОНБАС, ситуација критична, СВЕТ ЧЕKА ПУТИНОВУ РЕАKЦИЈУ!

BORBENI BRODOVI NATO UŠLI U CRNO MORE, UKRAJINA UPALA U DONBAS, situacija kritična, SVET ČEKA PUTINOVU REAKCIJU!

29 marta 2019

Borbeni brodovi NATO-a prošli su kroz zalive Bosfor i Dardaneli i ušli u Crno more, a njihove fotografije su objavljene na Tviteru.

Brodovi „Eversten“, „Santa Marija“, „Toronto“, „Jildirim“, „Redšele Ferdinand“ i „Drski“ s nestrpljenjem iščekuju izvođenje operacije „Morski štit“ i saradnju s gruzijskim i ukrajinskim partnerima, navedeno je u saopštenju.Istovremeno, Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu.

Razarač „Eversten“ pripada Holandiji, fregata „Toronto“ Kanadi, fregata „Santa Marija“ Španiji, „Jildirim“ je turski brod, „Redšele Ferdinand“ pripada Velikoj Britaniji, a „Drski“ Bugarskoj.

Prema Međunarodnoj konvenciji Montre iz 1936. godine, vojni brodovi necrnomorskih država imaju pravo da borave u njegovoj akvatoriji najviše 21 dan.

Ukrajinska vojska je zauzela praktično celu deonicu razgraničenja snaga i sredstava u oblasti naselja Zolotoje u Donbasu, rekao je novinarima ministar inostranih poslova samoproglašene Luganske narodne republike, stalni predstavnik LNR na pregovorima u Minsku Vladislav Dejnego.

– Trećeg oktobra 2016. godine na toj deonici je izvršeno razgraničenje snaga i sredstava. Sa te deonice su povučeni svi odredi, kako naši, tako i ukrajinski. Povukli smo se na ranije usaglašene i pripremljene pozicije. I mi smo i danas na pozicijama iz 2016. godine, a Ukrajina je od ovog momenta praktično zauzela teritoriju deonice razgraničenja – rekao je Dejnego.

On je dodao da bez obzira na saopštenja Kijeva o jednostranom otvaranju prelaza Zolotoje, za civile preko linije razgraničenja u toj oblasti ukrajinska vojska nije uklonila mine sa te teritorije.

– Oni su tamo i kontrolišu tu teritoriju. I u skladu s tim je njihov zadatak da se odatle uklone mine… Ipak, oni to ne čine, ne pokušavaju da preduzmu ništa u tom pravcu. Oni pokušavaju da isteraju na to minirano polje civile – dodao je predstavnik LNR.

Predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič ranije je saopštio da je situacija na sve tri deonice razgraničenja snaga pogoršana.

Prema podacima Međunarodne posmatračke misije OEBS-a, u oblasti naselja Zolotoje ukrajinska vojska je vidno učvrstila svoje položaje i praktično se svakodnevno na toj deonici beleži narušavanje prekida vatre.

Kontakt-grupa za rešavanje krize u Ukrajini je 2016. godine potpisala odluku o razgraničenju snaga i sredstava sukobljenih strana u Donbasu.

KOMENTARI5 komentara

 1. samostalan says:

  A Putin pod jorganom.

  • E.Lirsch says:

   "CAR" ce "mudro" da ocuti. To oni samo provociraju.

 2. triglav says:

  ne zna gde da upotrebi termo nuklearno oružje

 3. Za Srbiju says:

  Ovo je znak da će šiptari vojno da zauzmu Sever Kosova i srbske enklave. Dok se Rusija bude bavila Krimom i Ukrajinom, pomlatiće Srbe na Kosovu.

 4. test01 says:

  Amri su poslali 2 broda kao podrsku poTrosenku (da bi ga odrzali na vlasti). To ne znaci nista - cista predstava za seljake. Ukrajina nije zauzela nista u Donbasu. Medijska propaganda i nista drugo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *