БОРЦИ ЗА ЉУДСКА ПРАВА И ДЕМОКРАТЕ, ево како се ИЗРАЕЛ бори против КОРОНАВИРУСА

BORCI ZA LJUDSKA PRAVA I DEMOKRATE, evo kako se IZRAEL bori protiv KORONAVIRUSA

26 aprila 2020

Stotine prodavnica u Izraelu ostale su danas zatvorene uprkos ublažavanju restrikcija uvedenih zbog zaraze korona virusom, u znak protesta zbog nedostatka finansijske pomoći vlade.

Na osnovu odluke Vlade Izraela, donete u petak, sve ulične prodavnice, berbernice i saloni lepote mogu da rade od jutros ako se pridržavaju smernica čiji je cilj zaustavljanje širenja zaraze novim virusom.Protest predvode vlasnici 200 velikih kompanija koje zahtevaju kompenzacije za gubitak što nisu radile mesec dana, prenose izraelski mediji.

Oni upozoravaju da ograničeno otvaranje radnji bez vladine pomoći može samo da poveća gubitak i smatraju da je njihov predlog za kompenzacije fer i minimalan.

Udruženje modnih i trgovinskih lanaca zahteva da svaka kompanija koja je u gubitku od 25 procenata uobičajene dobiti primi kompenzacije od 5 posto gubitka.

Oni koji su izgubili preko 50 posto traže kompenzacije od 10 posto.

Takođe zahtevaju paket finansijske pomoći svakom zaposlenom koji je bio na neplaćenom odsustvu.

Mnoge radnje su odlučile da ostanu zatvorene jer su dovele u pitanje logiku rada u uslovima oštrih ograničenja u cilju očuvanja zdravlja.

Neki kozmetičari su rekli da ih ta ograničenja sprečavaju da se vrate poslu i da postoji opasnost od inficiranja u salonima, a da oprema koja se zahteva za rad sa klijentima na malom rastojanju mora da se plati iz sopstvenog džepa.

Žale se i da je direktive o dezinfekciji i poštovanju fizičkog rastojanja skoro nemoguće poštovati, i da su saloni pretvoreni u operacione sale.

Oni koji su otvorili radnje pozdravili su ublažavanje restrikcija.

U međuvremenu su zaposleni na pijaci Mahane Jehuda u Jerusalimu protestovali na ulazu u nju što njima nije dozvoljeno da rade. Oni su se sukobili sa policajcima.

Demonstranti su se bunili što veliki centar IKEA može da radi uprkos dugim redovima i opasnosti da se ljudi zaraze u prepunoj radnji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Biogradlija says:

  Filip David?Gdje je sad veliki borac za demokratiju?

  • Cp6a says:

   Nisi u pravu zemljače. To je navlakuša za nas i slične. "Eno ceo svet se buni, samo mi nemamo muda". Onda se Švabo i Judo primire i gledaju kako se Srbi razvaljuju od pobune i destrukcije.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Filip David trenutno smišlja obrazloženje kako da opravda izraelsku vladu.Krv nije voda.To je tako.

 2. Kulak says:

  Tražimo da se o opisanom teroru hitno oglasi razvikani prodavač magle Filip David!Ako ima vremena u retkim intervalima dok ne vrši agresiju na Srpsku Pravoslavnu Crkvu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *